Головна Новини Світ Росія Росіяни скаржаться на відсутність доступу до YouTube: хто найбільше страждає
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни скаржаться на відсутність доступу до YouTube: хто найбільше страждає

Найбільше через відсутність доступу до YouTube страждає Москва

8 серпня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні відеохостинг YouTube перестав відкриватися на комп'ютерах та мобільних пристроях у користувачів Росії. Більше скарг про ситуацію надійшло із Москви. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Медуза".

Росіяни скаржаться на відсутність доступу до YouTube: хто найбільше страждає

YouTube. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, за даними російського сервера, до 11.20 за місцевим часом надійшло близько п'яти тисяч скарг на роботу хостингу. Більше скарг надійшло з Москви, які становили 21% від загальної кількості.

"За коментарями на сайтах з моніторингу працездатності онлайн-сервісів, відеохостинг перестав завантажуватися, через що користувачі не можуть дивитися відео чи залишати коментарі", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у росіян відео не завантажуються в мобільному додатку YouTube на Android у оператора МТС, хоча 7 серпня ролики показували без обмежень.

За даними видання з матеріалів ще одного сервісу, збій у YouTube не торкнувся інших країн.

Водночас у повідомленні зазначають, що в Росії останні тижні спостерігалися перебої у роботі YouTube. Джерело видання на телекомунікаційному ринку говорило, що це пов'язано з рішенням влади уповільнити роботу відеохостингу.

Зазначимо, раніше російська влада повідомила всіх найбільших операторів зв'язку в країні про уповільнення швидкості відтворення відео на YouTube до 128 кілобіт на секунду.

Влада поки вирішила "не вимикати повністю, але сильно уповільнити" YouTube на домашньому інтернеті. Технічно уповільнення здійснюється через спеціалізоване обладнання ТСПУ (технічні засоби протидії загрозам), встановлене на мережах операторів зв'язку, яке контролює орган цензури Росії "Роскомнагляд".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини