Головна Новини Світ Росія Росіяни стали більше вірити у перемогу в війні з Україною. В чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни стали більше вірити у перемогу в війні з Україною. В чому причина

На тлі подій, які відбуваються в США щодо виділення фінансової допомоги, більше росіян почали вірити у свою перемогу в Україні і менше хотіти мирних перемовин, такі дані опитування, проведеного «Левада-центром»

7 лютого 2024, 18:33
Поділіться публікацією:

Після того, як в Конгресі ніяк не можуть прийняти рішення щодо виділення допомоги Україні, росіяни почали вірити в свою перемогу і підтримувати рішення своє влади про вторгнення в сусідню державу. Так, за даними опитування у січні 77% росіян заявили, що схвалюють вторгнення РФ в Україну, при цьому лише 16% сказали, що не підтримують такі дії. Як відзначили соціологи, це другий найвищий показник підтримки вторгнення з часу повномасштабної війни. У березні 2022 року вторгнення підтримали 78% росіян. Також соціологи додали, що ще у серпні 2023 року 70% росіян підтримували війну в Україні.

Росіяни стали більше вірити у перемогу в війні з Україною. В чому причина

Росіяни підтримують війну в Україні

Загалом, відзначають в "Левада-центрі" 77% опитаних росіян впевнені, що війна проти України закінчиться російською перемогою. Це, підкреслюють соціологи, на 6% більше, ніж було рік тому і в цілому є найвищим показником за час війни.  

На фоні схвалення війни і віри в перемогу менше росіян почали підтримувати ідею проведення мирних перемовин між Україною і РФ. За даними опитування, якщо листопаді 2023 року 57% росіян виступали за переговори, то в січні таких нарахували 52%.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі" речник російського президента Дмитро Пєсков зробив нову цинічну заяву про "ціліСВО" напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Він заявив, що Кремль нібито нічого не буде змінювати. "Вони не змінилися. Усі вони зберігають свою актуальність", — підкреслив Пєсков.

Також "Коментарі" розповідали, що Росія шахрайськими методами через турфірми вербує на війну в Україні сирійців. За даними ГУР, охочих спокушають високооплачуваною роботою на нафтопереробних об’єктах в Якутії, а потім заманюють ще більш оплачуваною роботою в Бурятії. Проте, як відзначають розвідники, в Улан-Уде сирійців чекає мобілізація до 5-ї окремої гвардійської танкової бригади ЗС РФ (в/ч 46108) та подальша участь у бойових діях в Україні. В ГУР вважають, що рекрутинг сирійців на війну свідчить пропогіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росіялише на сході втрачає загиблими у 8 разів більше, ніж Україна. Але, незважаючи на це, ставка у противника робиться однаково на людський ресурс. Станом на грудень 2023 року втрати Росії у війні в Україні становили 339 850 військових.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.levada.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 лютого 2024, 19:05

В них є мотив. Вони свою землю і країну захищають. Їх керівництво не краде в таких кількостях і діє успішно. Завжди на кілька кроків попереду програшного золотого мільярда. Навіть юдейський Бог на їх стороні. Вони борються з деморалізованими покірними смердами в яких нема майбутнього. Смердів примусово відправляють на юдейську війну захищати своїм м'ясом чужу владу і не вдалу країну.


Новини