Головна Новини Світ Росія Російська молодь не обирає Путіна: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська молодь не обирає Путіна: результати опитування

Майже половина російської молоді відмовилася голосувати за Путіна

11 січня 2024, 22:40
Поділіться публікацією:

Диктатор РФ Володимир Путін не користується абсолютною підтримкою росіян молодше 30 років. Про це свідчать результати опитування, яке провела компанія NORC при Чиказькому університеті, передає портал "Коментарі".

Російська молодь не обирає Путіна: результати опитування

Путін втрачає популярність серед молоді. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування, лише 53% росіян до 30 років готові проголосувати за Путіна, який балотуватися на п'ятий термін. Натомість 47% молодих росіян готові віддати свій голос за іншого кандидата.

Опитування також показало, що найактивнішими прихильниками Путіна є росіяни, яким за 60 років. Серед них російського диктатора планують підтримати 73%.

Загалом голосувати за Путіна збираються дві третини населення Росії. Його кандидатуру частіше підтримують жінки (70%), ніж чоловіки (61%).

Водночас соцопитування свідчить про те, що у Росії є запит на зміну політичного ландшафту. Зокрема, 74% респондентів заявили, що в РФ має бути опозиція.

Крім того, у росіян запитали, чи підтримують вони війну РФ проти України. 63% росіян відповіли, що "так".

Зазначається, що телефонне опитування проводили російською мовою в період із 13 до 21 листопада 2023 року по всій території Росії та Криму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у листопаді 2023 року на тимчасово окупованому Кримському півострові в результаті шторму було пошкоджено тисячі будинків. Однак російські загарбники досі не виплатили компенсації за руйнування постраждалим кримчанам. Окупаційна адміністрація пообіцяла виплатити постраждалим по 10 тисяч рублів, що в перерахунку на гривні складає лише 4,2 тисячі гривень. Проте навіть цю нікчемну обіцянку окупаційна адміністрація не виконала. Російські загарбники вчергове продемонстрували байдужість до проблем місцевих мешканців.

"Коментарі" також повідомляли, що Латвія очолить "коаліцію дронів" у рамках формату "Рамштайн", до якого входять країни, які надають військову підтримку Україні. Едгарс Рінкевичс повідомив, що Латвія візьме на себе ключову роль у "коаліції дронів" в рамках формату "Рамштайн".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини