Головна Новини Світ Росія Російська відповідь на стелю цін для нафти: з'явилися деталі указу Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська відповідь на стелю цін для нафти: з'явилися деталі указу Путіна

2 грудня країни Євросоюзу погодили встановлення максимальної ціни на російську нафту на рівні 60 доларів за барель

13 грудня 2022, 17:05 comments3637
Поділіться публікацією:

Російські чиновники підготували перелік заходів у відповідь на введення стелі цін на нафту, що експортується з РФ. Стало відомо, що вже існує розроблений проєкт указу Путіна, який ще збираються доопрацювати. Про це повідомляє "Медуза".

Російська відповідь на стелю цін для нафти: з'явилися деталі указу Путіна

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

У кремлівському документі обумовлюють забори продажу нафти за таких умов:

  • якщо в контракті  зазначена країна як одержувач, що приєдналася до стелі;
  • якщо  в контракті фігурує стеля як умова, чи встановлюються референтні ціни, рівні стелі. Її встановили на позначці 60 доларів за один барель.

Окрім цього, російські чиновники прописали в проєкті указу пункт, що надає дозвіл Уряду обходити будь-які заборони на проведення угод.

Дія указу не буде поширюватися на контракти, що були укладені до 5 грудня, адже саме з цього дня почала діяти нафтова стеля.

 Планується, що указ Путіна набуде чинності з моменту його оприлюднення та буде діяти до 1 липня 2023 року з можливістю його продовжити.

 Як повідомляють джерела журналістів, робота над проєктом указу Путіна ще триває. Російський уряд має визначити деталі реалізації указу, а саме, порядок моніторингу за дотриманням заборони, список країн  щодо яких діятимуть прописані в документі заходи.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Путін розповів, як РФ відповість на введення стелі цін на російську нафту. Путін прокоментував введення "стелі" цін на російську нафту у світі. Він сказав, що Росія найближчим часом відповість. Про це очільник Кремля заявив під час пресконференції у п'ятницю, 9 грудня, у Киргизстані. За його словами, Росія не продаватиме нафту недружнім країнам, які її встановлять — і подумає за необхідності про можливе скорочення видобутку нафти.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ddddd

13 грудня 2022, 17:48

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://marketl.ink/Columbia


Новини