Головна Новини Світ Росія Російські мільярдери біднішають через агресію РФ проти України: статки стрімко скорочуються
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські мільярдери біднішають через агресію РФ проти України: статки стрімко скорочуються

Капітал олігарха Геннадія Тимченка скоротився майже на третину

23 лютого 2022, 11:50
Поділіться публікацією:

У зв'язку з агресією Російської Федерації, що посилюється, щодо України статки 23 найбагатших росіян скоротилися на 32 мільярди доларів — з 375 до 343 мільярдів. Найбільше грошей втратив член ради директорів директорів нафтогазохімічної компанії СІБУРу та "Новатека" (видобуток природного газу) Геннадій Тимченко. Капітал олігарха скоротився майже на третину. Про це пише OBOZREVATEL, посилаючись на дані Bloomberg.

Російські мільярдери біднішають через агресію РФ проти України: статки стрімко скорочуються

Російські мільярдери біднішають через агресію РФ - фото з відкритих джерел

Крім цього, починаючи з 2022 року, 6,2 мільярди доларів втратив голова правління "Новатека" Леонід Міхельсон, а на 3,5 мільярда скоротився статок президента компанії "Лукойл", що спеціалізується на видобутку нафти, Вагіта Алекперова.

Зазначимо, що за загострення на Донбасі та рішення керівництва РФ високу ціну платять не лише рядові російські платники податків, а й найбагатші жителі країни-агресора. На тлі ймовірних санкцій лише за 21 лютого російські олігархи втратили понад 8 мільярдів доларів. Це сталося після визнання Москвою псевдореспублік "ДНР" та "ЛНР".

Нагадаємо, що Сполучені Штати, Європейський Союз та Великобританія оголосили про нові санкції проти Росії у вівторок, 22 лютого, після визнання Москвою двох окупованих регіонів в Україні незалежними. Головні з них: російські банки та їхня здатність працювати на міжнародному рівні. Проте вплив нових санкцій, ймовірно, буде мінімальним. Західні уряди — зараз — вважають за краще зберігати набагато більші пакети санкцій, які вони запланували, у резерві на випадок ескалації кризи. Це означає, що російські банкіри або їхні західні колеги, які мають ризики в країні, поки що трохи втратили.

Раніше на порталі "Коментарі" — відмова від мобілізації та програма економічного патріотизму: експерти оцінили плани Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини