Головна Новини Світ Росія Російські мільярдери втратили за день більше 8 мільярдів доларів на новинах з Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські мільярдери втратили за день більше 8 мільярдів доларів на новинах з Донбасу

Ситуація на Донбасі обвалює не лише російський рубль, але і статки найбагатших олігархів

21 лютого 2022, 17:03 comments1064
Поділіться публікацією:

За ескалацію конфлікту на Донбасі високу ціну платять не лише пересічні російські платники податків, але і олігархи. На тлі ймовірних санкцій, лише за 21 лютого, за даними Forbes, російські олігархи втратили більше 8 мільярдів доларів. Передає портал "Коментарі".

Російські мільярдери втратили за день більше 8 мільярдів доларів на новинах з Донбасу

Падіння фондового ринку Росії. Фото з відкритих джерел

Станом на 16-00, 21 лютого, обвал російських індексів та котування російських компаній привів до втрати 8,339 мільярдів доларів. Найбільше втратив акціонер "Лукойла" Вагіт Алєкпєров, а також співвласники "Новатека" — Леонід Міхельсон та Генадій Тільченко. Усі вони втратили за день майже по мільярду доларів. Якщо котирування акцій "Лукойлу" впали з 6610 рублів до 6028 рублів, то папери "Новатека" — з 1526 рублів до 1358 рублів  за штуку. Падіння котирувань цих компаній пояснюється тим, що вони є в портфелі практично кожного іноземця, який інвестує в російський фондовий ринок.

"Сьогодні на фондових ринках правлять бал геополітичні ризики, наслідком яких стала велика невизначеність та велика волатильність. Все залежить від ситуації на півдні України. Якщо буде деескалація, ринок злетить на десятки відсотків", — розповів виданню аналітик BCS Global Markets Кирило Чуйко.
Не вдалим був сьогодні день і для російських металурнгів. Володимир Лісін втратив  645 млн доларів, співвласника "Норнікеля" Володимир Потанін — 751 млн доларів, президент "Северсталі" Олексій Мордашов — 556 млн доларів, найбільший акціонер ММК Віктор Рашніков втратив 298 млн доларів.
Також впали капітали Сергія Гордєєва, Олега Дерипаскі, Олега Тінькова та  В'ячеслава Кантора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини