Головна Новини Світ Росія Російські опозиціонери ухвалили декларацію проти війни та режиму Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські опозиціонери ухвалили декларацію проти війни та режиму Путіна

Російські опозиціонери та активісти, які залишили РФ, прийняли нову спільну заяву

2 травня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Політики, науковці, журналісти та активісти, які свого часу виїхали з Росії, назвали війну в Україні злочинною, вимагали ліквідації режиму Путіна та звільнення політв'язнів та військовополонених. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Deutsche Welle".

Російські опозиціонери ухвалили декларацію проти війни та режиму Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Російські опозиціонери та активісти, які залишили РФ, прийняли нову спільну заяву. Усього 68 представників опозиції публічно підписали декларацію, в якій заявили про прихильність до принципових позицій, першою з яких є злочинний характер війни РФ проти України.

"Російські війська мають бути виведені з усіх окупованих територій. Міжнародно визнані кордони Росії мають бути відновлені, військові злочинці мають бути віддані суду, а жертвам агресії мають бути виплачені компенсації", — йдеться у повідомленні.

Крім того, у декларації визнано "нелегітимним і злочинним" режим президента РФ Володимира Путіна, який з цієї причини "має бути ліквідований".                                                                                                

Активісти далі вказали на неприпустимість "імперської політики всередині країни та за її межами".

Крім того, вони вимагали звільнення політв'язнів та військовополонених, повернення насильно переміщених осіб та викрадених українських дітей.

Читайте на порталі "Коментарі" — Міноборони Росії пишається черговим масованим ударом по Україні. Як завжди було заявлено, що всі цілі вражені.

Також видання "Коментарі" повідомляло – мирна місія Папи Римського Франциска: що за нею стоїть – чи може вона призвести до переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини