Головна Новини Світ Росія Російські судна з'явилися у Північному морі: у чому небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські судна з'явилися у Північному морі: у чому небезпека

Російські судна зненацька з'явилися в Північному морі, в наступні місяці їх може бути більше

5 травня 2023, 09:00 comments1736
Поділіться публікацією:

Сили оборони Норвегії підтвердили присутність кількох російських судів у міжнародній акваторії Північного моря і очікують зростання активності РФ у районі наступні два місяці. Про це норвезькі Сили оборони повідомили у коментарі виданню Nettavisen, пише портал "Коментарі".

Російські судна з'явилися у Північному морі: у чому небезпека

Російські судна. Фото: із відкритих джерел

"Російські військові судна здійснюють діяльність, пов'язану з Днем перемоги 9 травня. Зараз у Північному морі діють кілька суден, і ця діяльність є більшою, ніж було останніми роками", — наголошується в коментарі.

Військові Норвегії наголошують, що суди РФ перебувають у міжнародних водах, а їхня діяльність не є незаконною, і запевняють, що відстежують російські кораблі.

"Май та червень – напружений період навчань наших та союзних Сил оборони. Тому ми знаходимося в періоді, коли очікується значна діяльність союзників – і Росії – на морі неподалік нас", – додали в Силах оборони.

Військовий аналітик, який використовує псевдонім HI Sutton, першим повідомив про п'ять кораблів, які вийшли з російських портів у Балтійському морі. Він також назвав найбільш імовірною причиною цього маневру несподівані вчення.

Зазначимо, що норвезька сторона не вперше вказує на зростання активності російського флоту. У лютому норвезька розвідка вказала, що Росія вперше за останні 30 років почала розгортати у Балтійському морі кораблі, озброєні тактичною ядерною зброєю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що можна сказати про китайську лінію поведінки в ракурсі російсько-української війни. Чи змінилася вона після березневого візиту Сі Цзіньпіня до Москви та його квітневого дзвона з Києвом? Чи слід вважати Китаєм підтримку резолюції Генасамблеї Організації Об'єднаний Націй про співпрацю між ООН і Радою Європи, де Росію прямим текстом називають агресором) якимось кардинальним кроком і сигналом? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини