Головна Новини Світ Росія Російських журналістів хочуть вигнати з міжнародної спільноти. Названо причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Російських журналістів хочуть вигнати з міжнародної спільноти. Названо причини

Чи не головною причиною потенційної ізоляції російських медівників стало створення ЗМІ Росії корпунктів на окупованих РФ територіях України

31 січня 2023, 15:31
Поділіться публікацією:

Скандинавські профспілки журналістів звинуватили Міжнародну федерацію журналістів (IFJ) у "корупційній діяльності" та недемократичних методах роботи через роботу з журналістами російських державних ЗМІ, пишуть Коментарі" з посиланням на ВВС.

Російських журналістів хочуть вигнати з міжнародної спільноти. Названо причини

Ізоляція російських ЗМІ

"Ми називаємо це корупційною діяльністю", — цитує агентство Reuters Ханну Ахо, голову фінської профспілки журналістів. "Ми вирішили подати у відставку разом з норвезькою, данський та ісландською спілками", — додала Ахо.

За її словами, профспілки скандинавських країн протягом багатьох років намагалися розв'язувати проблеми всередині IFJ, але останньою краплею Ахо називає позицію IFJ під час війни Російської Федерації проти України, коли міжнародна журналістська спільнота не вжила жодних заходів проти Союзу журналістів Росії за створення корпунктів на окупованих Росією українських теренах.

IFJ заявила, що її виконавчий комітет ініціював офіційний процес про зупинення та виключення Спілки журналістів Росії.

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) представляє 600 000 журналістів зі 146 країн і називає себе "глобальним голосом журналістів", багато з яких прагнуть розкрити корупцію та правопорушення.

Як писали раніше "Коментарі", те, що Росія будувала 50 років, Путін знищив за 50 тижнів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у тимчасово окупованому Росією Мелітополі бійці чеченського батальйону "Ахмат" зґвалтували кореспондентку пропагандистського телеканалу НТВ Ольгу Зенкову і побили оператора каналу Артема Єпіфанова. Цю тему в Російській Федерації, прогнозовано, заборонили висвітлювати в новинах, але НТВ вже звернувся до слідчого комітету Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини