Головна Новини Світ Росія Російський добровольчий корпус і не тільки: чи справді виникла загроза для путінського режиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський добровольчий корпус і не тільки: чи справді виникла загроза для путінського режиму

Якщо раніше Кремль намагався контролювати протестні рухи методами царської охоронки та провокацій, то орієнтовно з 2014 року почалося просте знищення інакодумців

7 квітня 2023, 13:45 comments2618
Поділіться публікацією:

"Російський добровольчий корпус", що входить до Міжнародного легіону ТРО України, повідомив, що 6 квітня знаходився на території Брянської області. Там нібито поспілкувався із місцевими жителями, попросивши їх сховатися під час проведення бойових дій. Також у РДК наголосили, що визвольна боротьба на території Росії набирає обертів. Раніше т.зв. "Національна республіканська армія Росії" взяла на себе відповідальність за ліквідацію колишнього бойовика, пропагандиста Татарського-Фоміна у неділю, 2 квітня, у Санкт-Петербурзі. Як оцінюєте дані повідомлення? Чи справді росіяни ззовні та зсередини почали реально воювати з путінським режимом та його посібниками? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Російський добровольчий корпус і не тільки: чи справді виникла загроза для путінського режиму

Російський добровільний корпус. Фото: із відкритих джерел

Російським "опозиціонерам" потрібна матеріальна підтримка

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко вважає, що "Російський добровольчий корпус" існує лише як машина з виробництва та вкидання фейків з метою створити ілюзію дієвості так званої "російської опозиції".

Експерт пояснює:

"Розрахунок робиться виключно на медіа-активність, хайп та створення інфоприводу. Коефіцієнт корисної дії – нуль".

Але, наголошує Костянтин Бондаренко, російським "опозиціонерам" потрібна матеріальна підтримка. Ось вони, за словами експерта, і створюють фейкові новини про доблесні рейди "добровольчого корпусу".

Визвольні рухи Росії, як явище мало виникнути суто з демографічних міркувань

На думку політтехнолога Петра Охотіна, ситуація зі визвольними рухами в Росії потребує постійного моніторингу.

"Якщо раніше Кремль намагався контролювати протестні рухи методами царської охоронки та провокацій, то орієнтовно з 2014 року розпочалося просте знищення інакодумців. Фізичне чи шляхом кримінальних переслідувань. Чи зникли контрсистемні рухи? Не думаю. Як і в царській Росії кінця ХІХ — початку ХХ століття, вони стали більше дбати про конспірацію та меншу публічність. Так, ФСБ намагається вживити туди своїх провокаторів, які часто грають подвійну гру. Офіційні російські ЗМІ та контрольована соціологія не покажуть справжнього градуса протесту. І це добре, адже й російські спецслужби потрапляють до пастки того, що не бачать реальних процесів", – пояснює експерт.

Що ж до учасників визвольних рухів Росії, це явище мало виникнути суто з демографічних міркувань, вважає Петро Охотин.

"Путін при владі понад 20 років. Це консервація доступу до влади енергійних молодих людей. І, якщо система не може їм нічого запропонувати, вони починають організовуватись у спільноти та думати, як зламати систему, – зазначає експерт. – Путінська Росія забрала у них шанс впливати на політику через бюлетені, тому вони впливатимуть на Кремль за допомогою зброї".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому розпочалася боротьба за Китай – на що розраховують західні лідери, які почастішали в Пекін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини