Головна Новини Світ Росія Російський урядовий VIP-літак здійснив неанонсований політ до Північної Кореї: яка мета
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський урядовий VIP-літак здійснив неанонсований політ до Північної Кореї: яка мета

Росія, можливо готується до візиту Путіна в Північну Корею. З Москви таємно вилетів літак до Пхеньяна.

5 червня 2024, 09:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський урядовий літак Ту-204-300, яким зазвичай користуються високопосадовці, зокрема і російський диктатор Володимир Путін, вилетів з Москви та прибув до Пхеньяна, Північна Корея. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NK News.

Російський урядовий VIP-літак здійснив неанонсований політ до Північної Кореї: яка мета

Російський літак Ту-204-300 спеціального льотного загону "Росія". Фото з відкритих джерел

Згідно з даними служби відстеження Flightradar24 російський спеціальний льотний загін Ту-204-300 (бортовий номер RA-64059) вилетів 2 червня з московського міжнародного аеропорту Внуково та прибув в міжнародний аеропорт Пхеньяна приблизно через 10 годин. 

Крім того, NK News проаналізували супутникові знімки Planet Labs, які показують припаркований у міжнародному аеропорту Пхеньяну літак, розміри якого збігаються з Ту-204-300. Проте, жодна сторона не оголошувала про мету візиту. 

Російський урядовий VIP-літак здійснив неанонсований політ до Північної Кореї: яка мета - фото 2

Російський літак вилетів з Москви до Пхеньяна. Flightradar24

Цей конкретний літак використовувався міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим і офіційними особами, які подорожували з Путіним під час його поїздок за кордон, а також іншими урядовцями — часто під час неоголошених поїздок. 

Видання NK News припускає, що неанонсований політ пов’язаний з підготовкою до візиту Путіна у Північну Корею. Очікується, що російський диктатор незабаром відвідає В’єтнам та можливо об’єднає обидві поїздки.

Неанонсований політ до Північної Кореї російського літака стався після серії секретних польотів до Пхеньяну російських військових літаків у березні, включно з великим вантажним літаком, який раніше брав участь у постачанні зброї. Подібні рейси почали відбуватись з минулої осені, після зустрічі Кім Чен Ина та Путіна на російському космодромі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у звіті ООН виявили північнокорейську ракету, якою Росія завдала удару по Харкову.

Також "Коментарі" писали про атаку повітряними кулями з гноєм, яку організувала Північна Корея.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини