Головна Новини Світ Росія Росію незабаром накриє нова хвиля терактів: чому найгірше ще тільки чекає на росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Росію незабаром накриє нова хвиля терактів: чому найгірше ще тільки чекає на росіян

Путінський режим слабкий та непрофесійний у боротьбі проти терористів, і зараз це побачив увесь світ, вважають експерти

1 квітня 2024, 10:25
Поділіться публікацією:

Після теракту в ТРЦ "Крокус Сіті Холл" у Підмосков'ї було багато інформації про те, що ця трагедія може стати не останньою для Росії. Чому так? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Росію незабаром накриє нова хвиля терактів: чому найгірше ще тільки чекає на росіян

Теракт у Підмосков'ї. Фото: з відкритих джерел

Росіяни займаються безумством

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун сказав в ефірі каналу "Еспресо" заявив, що теракти на території РФ продовжуватимуться, оскільки Кремль не робить дій щодо реальних терористичних угруповань.

"Радник міністра внутрішніх справ РФ Володимир Овчінніков заявив, що терористами в ТРЦ "Крокус Сіті Хол" керували за допомогою вшитих чіпів. Це, щоб зрозуміти рівень їхньої тупості, цілий генерал-майор МВС. Тобто, що вони психічно хворі зрозумів весь світ. Проблема для росіян полягає в тому, що такі люди ними керують. Путін звинуватив Україну в теракті й тепер його поплічники намагаються щось вигадати, щоб підтвердити його слова", — сказав Ягун.

Путінський режим слабкий і непрофесійний у боротьбі проти терористів, і зараз це побачив увесь світ, тож проблеми для Росії лише розпочинаються, упевнений експерт.

Росіянам доведеться знову переорієнтувати свої спецслужби

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос в ефірі "Еспресо" закликав звернути увагу на заяви "Ісламської держави", які свідчать про те, що в Росії будуть наступні теракти. Члени злочинної організації були дуже здивовані тим, що РФ у їхньому нападі звинувачує будь-кого, крім ІДІЛ.

"У майбутньому небезпека є реальною щодо терористичних актів у Росії. Я думаю, що ІДІЛ принаймні спробує здійснити терористичні акти для того, щоб підтвердити своє право на теракт. Вважаю, що їх зненацька захопило твердження росіян про те, що це зробив будь-хто інший, а не "Ісламська держава". Тобто ІДІЛ, чесно кажучи, були дещо здивовані. На мій погляд, заяви, які прозвучали, якраз свідчать про те, що теракти будуть і наступні. Хоча це може бути й частина такого підняття ставок у грі", — заявив Ігор Семиволос.

За словами експерта, останнім часом можна побачити, як розвиваються відносини між Талібаном та Москвою. У зв'язку з цим ключовим питанням стає безпека Центральної Азії та запобігання поширенню ісламізму.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні висновки з теракту у Крокусі: що так і не вдалося Кремлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини