Головна Новини Світ Росія Росію звинуватили в "державному тероризмі": яка реакція Кремля на вирок німецького суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Росію звинуватили в "державному тероризмі": яка реакція Кремля на вирок німецького суду

Росія відкидає вирок про "державний тероризм" німецького суду

16 грудня 2021, 12:43
Поділіться публікацією:

Росія в четвер, 16 грудня, відхилила рішення німецького суду про те, що вона замовила вбивство колишнього чеченського бойовика у 2019 році в берлінському парку. Про це повідомляє Reuters.

Росію звинуватили в "державному тероризмі": яка реакція Кремля на вирок німецького суду

Засуджений - фото з відкритих джерел

Однак у Кремлі заявили, що "неприємний епізод" не повинен вплинути на відносини між президентом Володимиром Путіним і новим канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Німецький суд у середу, 15 грудня, визнав, що Росія замовила вбивство, і засудив агента, який здійснив те, що суд назвав актом "державного тероризму", до довічного ув'язнення. 

Німецький суддя Олаф Арнольді встановив, що громадянин Грузії Торніке Хангошвілі був убитий трьома пострілами в серпні 2019 року у відплату за його роль у боротьбі разом із чеченськими сепаратистами проти Москви в 2000-х роках.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що вирок був політично замовним і що російський підсудний невинний.

"Ми рішуче відкидаємо як безпідставні та повністю відірвані від реальності звинувачення у причетності російських державних структур", — йдеться в повідомленні.

Москва відповість "адекватними заходами" на рішення Німеччини, висилаючи двох своїх дипломатів після ухвалення рішення.

Відповідаючи на запитання, чи може вирок суду вплинути на затвердження газопроводу "Північний потік-2", побудованого під Балтійським морем для з'єднання Росії та Німеччини, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков повторив, що проект відповідає інтересам як Москви, так і Берліна.

Газопровід був у центрі уваги після того, як західні країни на чолі зі Сполученими Штатами погрожували запровадити жорсткі економічні та політичні санкції проти Москви, якщо вона вторгнеться в Україну.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Німеччині  56-річного росіянина засудили до довічного ув’язнення за вбивство грузина Зелімхана "Торніке" Хангошвілі у 2019 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини