Головна Новини Світ Росія Розкрита таємна схема постачання: Росія купує гроші в африканської країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрита таємна схема постачання: Росія купує гроші в африканської країни

Росія обходить санкції Заходу та купує готівкові долари та євро через треті країни.

3 вересня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, США та ЄС заборонили експорт своїх банкнот до РФ. Попри те, що Кремль критикує західну валюту, Росія активно намагається купувати її в інших країн обходячи санкції.

Розкрита таємна схема постачання: Росія купує гроші в африканської країни

Росія купує американські долари в Руанди. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє ресурс "Верстка" з посиланням на закриті дані російської митної статистики, у січні 2024 року Росія придбала готівкові долари на суму понад 29 млн доларів у Руанди. У посилці вагою близько 300 кг, яка прибула до Росії з африканської країни знаходились банкноти номіналом 100 доларів. Покупцем американських доларів з Руанди став "Рособоронекспорт" — єдиний державний посередник РФ з торгівлі продукцією військового призначення.

Попри те, що США та Європейський Союз заборонили експорт своїх банкнот до Росії в березні 2022 року. До Росії з того часу надійшло приблизно 2,3 млрд доларів та євро готівкою. Поставкою готівкової валюти після початку повномасштабного вторгнення займається компанія "Аеро-трейд", яка керує магазинами duty-free в аеропортах п'яти російських міст. Ця компанія була пов'язана з власником інших великих мереж duty-free Аразом Мехдієвим, який за сумісництвом є зятем Ільгама Рагімова — однокурсника Володимира Путіна. 

За даними Reuters, готівка ввозилась до Росії через Туреччину, Об’єднані Арабські Емірати та інші країни. "Аеро-трейд" забезпечувала надходження готівки до Росії до 18 січня 2024-го — постачання припинилися після того, як США пригрозили штрафами установам, які допомагають Росії обходити санкції. Однак "Рособоронекспорт" придбав у Руанди готівку через п'ять днів після цього — 23 січня. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія друкує фальшиві гроші для свого союзника в Африці.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі пригрозили ЄС через російські гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини