Головна Новини Світ Росія Розвідка Британії: протистояння Пригожина з керівництвом армії РФ входить у вирішальну фазу
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Британії: протистояння Пригожина з керівництвом армії РФ входить у вирішальну фазу

У британській розвідці вважають, що 1 липня стане остаточно ясно, у що виллється протистояння Пригожина та Міноборони РФ

15 червня 2023, 09:50 comments5517
Поділіться публікацією:

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин демонстративно відмовився підписувати контракти з Міноборони РФ, незважаючи на розпорядження Володимира Путіна. Ключовою датою стане 1 липня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлений звіт Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Розвідка Британії: протистояння Пригожина з керівництвом армії РФ входить у вирішальну фазу

Пригожин та Шойгу. Фото з відкритих джерел

Британська розвідка нагадує, що 10 червня 2023 Міноборони Росії фактично виступило з ультимативною вимогою, щоб члени найманських формувань, таких як група "Вагнера", підписували контракти безпосередньо з військовим відомством. Це рішення публічно підтримав російський диктатор Володимир Путін.

За інформацією британської розвідки, протягом кількох місяців засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин піддавав принизливій критиці керівництво Міноборони, але підкорявся указам Путіна. Однак, незважаючи на коментарі Путіна, 14 червня Пригожин заявив, що "ніхто з бійців "Вагнера" не готовий знову йти шляхом ганьби. Тому вони не підписуватимуть контракти".

"Риторика Пригожина перетворюється на виклик ширшим верствам російського істеблішменту. 1 липня 2023 року крайній термін для підписання контрактів найманцями, ймовірно, стане ключовою точкою в конфлікті", — зазначають у розвідці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — внутрішньоросійські розколи, схоже, набирають обертів. Слідом за ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, який жорстко критикує міністра оборони Сергія Шойгу, останній, схоже, потрапив у опалу й у диктатора Путіна. Той навіть уперше заявив про "паркетних генералів" у російській армії, хоч і продовжує вдавати, що у війні проти України все йде за планом. Чергові випади проти Кремля робить і голова російського "Клубу розсерджених патріотів" Стрєлков-Гіркін, який у 2014-му розпочинав активну фазу війни на Донбасі. Що відбувається зараз у РФ з різними групами впливу ? Хто та в яку гру грає – і чому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини