Головна Новини Світ Росія Санкції діють: росіяни масово шукають товари
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції діють: росіяни масово шукають товари

Росія шукає шляхи, щоб обійти санкційні заборони від Заходу, які накладені через напад на Україну

17 березня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росіяни активно шукають країни через які можна отримати заборонені товари. Останніми тижнями різко зросли запити росіян серед підприємців з Казахстану, жителі РФ просять дістати все, від телефонів та підшипників до рідкісних металів та деталей для літаків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Санкції діють: росіяни масово шукають товари

Росіяни стикаються з тиском через санкції. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення в Україну на російську Федерацію було накладено рекордну кількість санкцій. Попри те, що у Кремлі запевняють про користь від таких дій Заходу, мешканці РФ намагаються обійти санкції та отримати заборонені товари.

Одним з напрямків для отримання цих товарів став Казахстан, який має протяжність кордону з РФ у 7,591 км. Як повідомляє Reuters з посиланням на анонімні джерела, що останні тижні було помічено різке збільшення запитів від громадян Росії.

"У росіян дуже довгий список покупок, який включає промислове обладнання, залізничні підшипники, передову електроніку, радіообладнання, турбіни, деталі літаків, сировину та навіть матеріали для банківських карток", — повідомляє  Reuters з посиланням на свої джерела.

Інший підприємець з Казахстану заявив, що йому пропонували мільйон доларів, щоб перевезти з Австралії великий вантаж рідкоземельних матеріалів.

"Деякі російські фірми прагнули встановити довгострокові партнерські відносини з обходом санкцій. Відповідно до російського законодавства, дотримання західних санкцій є злочином, а зрив санкцій став прибутковою галуззю для деяких підприємців", — пише видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що названо країну в Європі, в якій реєструють російські компанії для обходу санкцій Заходу.

Також "Коментарі" писали про те, що в РФ забирають паспорти у чиновників, адже бояться їх втечі за кордон, де наближені до Кремля люди можуть відкрити секрети Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини