Головна Новини Світ Росія Санкції проти Росії розширюються: наступні будуть введені за Керченський міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції проти Росії розширюються: наступні будуть введені за Керченський міст

Раніше санкції ЄС щодо осіб, які реалізували будівництво Керченського моста, були блоковані представниками Кіпру

24 вересня 2020, 20:10
Поділіться публікацією:

Союз Європи найближчим часом готується схвалити введення санкцій проти осіб, які організували і проводили будівництво Керченського моста. Раніше ці обмеження блокував Кіпр. Про це 24 вересня написав на своїй сторінці   в Twitter редактор "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Санкції проти Росії розширюються: наступні будуть введені за Керченський міст

Джерело: delo.ua

"Санкції ЄС щодо Білорусі все ще заблоковані, але, принаймі, є певний прогрес, оскільки санкції щодо осіб, відповідальних за будівництво Керченського моста, ..., будуть схвалені в найближчі тижні", — написав він.

Ще влітку 2020 року зазначені санкції повинні були вступити в дію, але їх заблокували представники Кіпру. Євросоюз 30 липня 2018 року ввів санкції проти російських компаній, які брали участь в будівництві Керченського моста.

Міст через Керченську протоку почали будувати після того, як Росія анексувала Крим. Будова, яке функціонує з весни 2018, з'єднує півострів і Краснодарський край Росії. 30 червня 2020 року Росія відкрила через Кримський міст вантажне залізничне сполучення.

Нагадаємо, ЄС продовжив санкційний пакет проти Росії за посягання на територіальну цілісність, незалежність і суверенітет України ще на півроку — до березня 2021. Ці санкції передбачають обмеження на поїздки і заморожування активів, і як і раніше застосовуються до 175 осіб і 44 організацій.

Вчора, у відповідь на недружні перші кроки Європейського союзу, російський МЗС оголосив, що Росія на паритетній основі розширить "чорний список" громадян країн ЄС і співробітників європейських інституцій. Проце повідомляли "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини