Головна Новини Світ Росія Санкція-відповідь - Росія оголосила болгарського дипломата persona non grata
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкція-відповідь - Росія оголосила болгарського дипломата persona non grata

Дипломат повинен покинути територію Росії протягом трьох діб

29 грудня 2020, 08:30
Поділіться публікацією:

Військовий представник при дипломатичній установі Болгарії в Російській Федерації вимушений покинути територію РФ, оскільки оголошений persona non grata. Ім'я даного дипломата Мітко Борисович, він є військовим аташе.   

Санкція-відповідь - Росія оголосила болгарського дипломата persona non grata

Влада Росії пояснює, що вимоги Росії щодо висилки дипломата є кроком-відповіддю на висилку російського співробітника дипломатичного відомства за, нібито, шпіонаж у військовій сфері. Дана акція уряду Болгарії відбулася 10 днів тому.

Дипломатичне представництво Росії у Болгарії повинно закритися у вересні 2020 року. За словами представників Болгарії, російські співробітники шукали інформацію щодо модернізації тамтешніх збройних сил, зокрема – про можливості винищувачів F-16 та наміри щодо використання безпілотників.

Раніше "Коментарі" писали про те, що правоохоронні органи Болгарії звинувачують в шпигунстві працівника російського дипломатичного відомства. Як повідомляє влада країни, посадова особа посольства РФ підшукувати інформацію про чисельність і розташування військових частин США на території Болгарії. Це була інформація, яка представляла державну та службову таємницю. Працівник дипломатичного відомства Росії оголошений персоною нон грата, територію іноземної держави він повинен покинути протягом 3 діб. 

Крім того, порталу стало відомо про те, що ТРК "Наше время", який фінансується з бюджету США, був спійманий на фейку про російського політика і нардепа від фракції "Єдиної Росії" Дмитра Вяткіна. Після викриття адміністрація телеканалу  публічно  вибачилась, назвавши представлений факт помилкою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини