Головна Новини Світ Росія Ще один соратник "кинув" Путіна і не поїде на саміт БРІКС в Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один соратник "кинув" Путіна і не поїде на саміт БРІКС в Росію

Олександр Вучич відмовився від участі в саміті БРІКС

5 вересня 2024, 21:45 comments1854
Поділіться публікацією:

 Президент Сербії Олександр Вучич відмовився від участі в саміті БРІКС, який відбудеться в Росії. Він нещодавно отримав запрошення на захід від президента РФ Володимира Путіна. Але тактовно відмовив очільнику Кремлю.

Ще один соратник "кинув" Путіна і не поїде на саміт БРІКС в Росію

Олександр Вучич (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє  "Радіо Свобода", Вучич пояснив, що не зможе бути присутнім на саміті, який заплановано на 22−24 жовтня, через те, що в цей період у Сербії будуть важливі гості. Проте він не уточнив, хто саме приїде до його країни.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що прем'єр Малайзії прибув до РФ та взявся розхвалювати Путіна. Прем'єр-міністр Малайзії Анвар Ібрагім здійснив візит до Росії та висловив похвалу на адресу російського президента Володимира Путіна, якого вважають відповідальним за катастрофу малайзійського Boeing-777 у 2014 році, під час якої загинуло 43 громадянина Малайзії.

Зазначається, що Анвар, як і деякі інші азіатські лідери, проігнорував російське вторгнення в Україну. Він підкреслив, що рішення відвідати Росію було складним, але виправданим. Під час зустрічі прем'єр наголосив на давніх економічних зв'язках між країнами Південно-Східної Азії та Росією, зокрема в галузях напівпровідників і суміжних технологій. Він висловив готовність до поглиблення співпраці та заявив, що Російський досвід може бути корисним для Малайзії.

Він також зазначив, що Росія погодилася співпрацювати у сферах авіації, технологій, сільського господарства та продовольчої безпеки. Анвар підкреслив своє бажання поглибити відносини з Росією та прийняв запрошення Путіна взяти участь у жовтневому саміті БРІКС у Казані.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини