Головна Новини Світ Росія Що може наблизити падіння путінського режиму – чи вся справа у Путіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Що може наблизити падіння путінського режиму – чи вся справа у Путіні

Історія показує, що у РФ ще не траплялося зміни влади шляхом демократичних перетворень

15 травня 2023, 13:35 comments2857
Поділіться публікацією:

Путін має просити у нас пощади, упевнений президент України Володимир Зеленський. "Той, хто приніс смерть, той, хто став на шлях геноциду, той, хто хоче знищити нас і хоче знищити Європу, яку ми цінуємо, має просити пощади. І тоді буде наша відповідь – трибунал", – заявив український лідер у німецькому Аахені під час вручення премії імені Карла Великого. За його словами, Путін вибрав катастрофу — він сам і є катастрофа та агресія, а "його формулою стала смерть". Раніше, в Італії, Зеленський наголошував, що Путін своїм перебуванням на посаді президента та продовженням своєї агресивної політики все більше ізолює РФ від цивілізованого світу. Яка ймовірність, що Путіна невдовзі – тим чи іншим чином – усунуть від влади? Що може прискорити його падіння? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Що може наблизити падіння путінського режиму – чи вся справа у Путіні

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Саме військова складова – найкоротший шлях до краху нинішньої російської влади, небезпечної для всього світу

Генерал армії України, екс-глава Зовнішньої розвідки України Микола Маломуж розмірковує так:

"Риторика президента України щодо долі Путіна, путінського режиму – правильна. Але слід робити акценти, що для того, щоб цей режим звалився, нам потрібно перемогти на полі бою. А війна – важка робота".

Тому, зазначає генерал, слід зосередитися на підготовці сил та засобів України для завдання ударів по противнику.

"У цьому ракурсі, – пояснює він, – важливою є активна та ефективна підтримка з боку наших союзників – новітніми озброєнням, технікою, боєприпасами. І нещодавні повідомлення про постачання нам тією ж Великобританією бойових безпілотників (у перспективі) та (вже) ракет повітряного базування Storm Shadow з дальністю понад 250 км, а також загалом збільшення поставок в Україну різними країнами систем ППО, танків тощо, авіаційні перспективи – це те, що призведе згодом і до краху путінського режиму, і до притягнення до відповідальності всіх винних у агресії".

Саме тому, продовжує генерал, президент Зеленський у процесі своїх активних європейських візитів проговорював, серед іншого, постачання нам критично важливих для ефективного наступу видів озброєнь.

"Мова про ракети, танки, БТР, БМП, САУ, гаубиці, системи радіоелектронної боротьби і, звичайно, боєприпаси, – уточнює Микола Маломуж. – Саме військова складова – найкоротший шлях до краху нинішньої російської влади, небезпечної для всього світу. Важливо також розуміти, що наступне ВСЕ – це будуть різні операції, у тому числі відволікаючі. Що потребує безперервний потік озброєнь та боєприпасів з-за кордону".

Вкрай мала ймовірність на внутрішні зміни в РФ під впливом внутрішніх процесів

На думку політтехнолога, офіцера ЗСУ Віктора Тарана, ті, хто думає, що усунення Путіна, навіть разом із його придворними, від влади чи з життя, може щось змінити в Росії, абсолютно не розуміють генези московського царства, ідеології "русского мира" .

"Московське царство, куди корінням сягає сучасна Росія, з'явилося в 14-15 столітті на етапі жорсткого протистояння з улусом Золотої Орди. І, починаючи з того часу, там була створена жорстока ж централізована держава авторитарного типу з елементами класичного азіатського садизму орди. Все там ґрунтується і на індивідуальному садизмі, і на придушенні будь-якого інакомислення. Як свідчить історія московського царства, яке лише у 18 столітті перейменувалося на Росію, самодержавство вимагає тотального раболіпства. А вся внутрішня опозиція знищується фізично. Фактично не траплялося зміни влади шляхом демократичних перетворень", – наголошує експерт.

І чекати, що таким чином щось можна змінити в нинішній Росії – безглуздо, впевнений він. Як і сподіватися на те, що там відбудеться якийсь внутрішній переворот.

"Для нього потрібна якась політична альтернатива. В історії московського царства та російської, а потім радянської імперії були подібні приклади. Внаслідок палацових переворотів усунули від влади імператора Павла, генсека Хрущова. Але це було, – наголошує Віктор Таран, – за умови певної політичної альтернативи, підтримки з боку силовиків. Подібного зараз у РФ не спостерігається. Тому вкрай мала ймовірність на внутрішні зміни там під впливом внутрішніх процесів".

Отже, робить висновок експерт, нам все треба робити самим. Бити ворога на полі бою (завдяки союзникам за допомогу озброєнням та боєприпасами), створюючи всі умови для краху путінського режиму та його нелюдської ідеології.

"А очікувати, що в Росії люди на вулиці вийдуть із протестами, що народ схаменеться, що еліти повстануть (або хоча б частина їх) – не доводиться. У країнах із авторитарними режимами так не буває, – пояснює експерт. – Хіба що соціально-економічна ситуація різко погіршиться, викликавши бунти. І – так, у російській історії бували голодні бунти, які призводили до краху режиму і навіть самої імперії 1917-го. Але до голодного бунту в РФ поки що дуже далеко".

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки на росіян чекають від Путіна ядерного удару по Україні: опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини