Головна Новини Світ Росія Що не так з Чорноморським флотом РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так з Чорноморським флотом РФ

ЗСУ «зв’язали руки» флоту Росії, який не може виконувати більшість військових завдань

24 березня 2023, 18:25 comments4407
Поділіться публікацією:

Перед початком повномасштабного вторгнення ЗС РФ до України Росія мала перевагу над українським флотом. У неї було понад 70 кораблів в акваторії Чорного моря і допоміжні. Це був весь флот — допоміжні, бойові, мінні тральщики тощо. Усе разом. Але зараз, унаслідок дій українських захисників, ефективність Чорноморського флоту РФ знижена. Про це в Телеефірі повідомив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, пишуть "Коментарі".

Що не так з Чорноморським флотом РФ

Так він прокоментував інформацію, що рік тому українські воїни знищили в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області російський десантний корабель.

“Крім пошкоджених і втрачених тоді кораблів, є ще втрата флагмана ЧФ крейсера “Москва”, є ще допоміжні судна, які здійснювали доправлення засобів протиповітряної оборони, як-от ЗРК “Тор” та інших, на острів Зміїний, коли там перебували російські військові. І є уражені ще раніше судна в Севастопольській бухті. Ми можемо говорити про ефект, про користь. Ефективність на сьогодні — що можуть зробити російські кораблі? Крім як вийти в акваторію Чорного моря і ще поки є “Калібри”, і здійснити обстріл української території — більше нічого”, — сказав Мусієнко.

Експерт підтвердив, що вони це роблять з боку Феодосії, ховаючись за тимчасово окупованим півостровом.

“Зрозуміло, “Калібри” становлять загрози, їх достатньою мірою збивають наші засоби ППО, але це ще загроза. Але висадити десант російські війська не можуть. Навіщо їм великі десантні катери, вони неефективні, вони їх не можуть використовувати. Друге — підійти і здійснити обстріл з моря корабельною артилерією вони теж не можуть, тому що будуть знищені протикорабельними ракетами ВМС України. Підійти і влаштувати якусь блокаду десь, заблокувати вони теж не можуть, тому що є протикорабельні ракети і надводні дрони”, — каже керівник Центру військово-правових досліджень.

Він зазначив, що використання українськими захисниками морських дронів є досить ефективним, і висловив упевненість, що ЗСУ використовуватимуть їх надалі, цей компонент розвиватиметься.

“І це буде фактично приковувати Чорноморський флот до Севастопольської бухти. Таким чином нівелюючи його роль. Фактично ми бачимо, що його роль на сьогодні багато в чому нівелюється”, — підсумував Олександр Мусієнко.

Як писали "Коментарі", тим часом у Криму почастішала "бавовна". Днями гриміло у Джанкої, потім – у Севастополі.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Росія спробує наступати знов. Попри все, наступального ресурсу РФ вистачить не більше ніж на тиждень.

Читайте також на сайті "Коментарі" – що таке таємний флот Кремля і що за цим стоїть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини