Головна Новини Світ Росія Що таке таємний флот Кремля і що за цим стоїть
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке таємний флот Кремля і що за цим стоїть

Росія намагається всіляко обійти санкції, використовуючи при цьому флот. Але їй не так багато вдається

21 березня 2023, 16:25
Поділіться публікацією:

Усі танкери у світі підраховані, паспортизовані та не можуть допомагати РФ обходити санкції. А таємний флот Кремля — це лише піонерські пропагандистські оповідання. Про це заявив в Телеефірі голова правління Асоціації “Нафта та Газ України” Андрій Закревський, пишуть "Коментарі".

Що таке таємний флот Кремля і що за цим стоїть

Пропагандистські розповіді про таємний флот Кремля

Разом з тим, є деякі проблеми із санкціями, зокрема йдеться про ціни на російську нафту для Індії. Водночас споживання російської нафти знижується. Окрім санкцій, ціна на нафту падає і природним чином.

“Росія зараз недоотримує на день десь 70% доходів, які були рік тому. Це такий дуже серйозний процентаж, але він більше пов’язаний із тим, що рік тому ціна на нафту рвонула вгору. Я думаю, що за підсумками цього року Росія, порівняно з минулим роком, не дорахується десь 70% доходів від продажу нафти. А якщо говорити в середньому за два-три роки, то близько 30-40% недорахується”, — сказав Закревський.

Він також пояснив, що санкції передбачали, що РФ намагатиметься вивозити свою нафту, а інші країни використовуватимуть Росію, і в цьому, за його словами, великої проблеми немає.

“Всі знали, що Індія братиме дешеву нафту. Це добре, бо це зіткнуло лобами Росію, Саудівську Аравію та Іран. Тобто чудова ситуація, коли наші вороги борються між собою. На цьому ринку зараз воюють Іран та Росія, і вони менше заробляють, що перша, що друга”, — зазначив експерт.

Як писали "Коментарі", Туреччина справді призупинила транзит до Росії підсанкційних товарів, піддавшись тиску США та Європи.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що росіяни активно шукають країни через які можна отримати заборонені товари. Останніми тижнями різко зросли запити росіян серед підприємців з Казахстану, жителі РФ просять дістати все, від телефонів та підшипників до рідкісних металів та деталей для літаків.

Читайте також на сайті "Коментарі" — чи зможе Україна "дістати" заморожені російськімільярди за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини