Головна Новини Світ Росія Що таке інтелектуальні боєприпаси і плащі-невидимки, якими хвалиться Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке інтелектуальні боєприпаси і плащі-невидимки, якими хвалиться Росія

Рашистські пропагандисти хизуються технологічним обладнанням і зброєю, яких вистачає не більш як для картинки

25 квітня 2023, 22:47
Поділіться публікацією:

За час активних широкомасштабних бойових дій проти України зафіксовано лише кілька випадків використання Росією боєприпасу ПТКМ-1Р. Тому в цьому випадку російські пропагандисти можуть це використати тільки для підняття бойового духу власних військ і власного населення. Але це ніяк не стосується забезпечення переваги російських військ на полі бою. Про це в Телеефірі заявив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих, пишуть "Коментарі".

Що таке інтелектуальні боєприпаси і плащі-невидимки, якими хвалиться Росія

Стрибаючі міни і плащі-невидимки – ніщо інше як пропаганда РФ

Так він прокоментував інформацію, що у своїх пабліках росіяни хваляться міною ПТКМ, що стрибає. Вона обладнана датчиками, які начебто на відстані до 50 м аналізують коливання ґрунту, звук, силу тиску на ґрунт і нібито вона реагує саме на важку бронетехніку, до того ж тільки на ворожу. І після активації спрацьовує викидний заряд, міна підстрибує і вражає башту танка.

“Це так звана міна ПТКМ-1Р, як називають росіяни інтелектуальний боєприпас для боротьби з танками. Це комплексний виріб, який забезпечує ведення виявлення цілі, її супровід, визначення автоматично напрямку на ціль, відстані, введення всіх поправок і знищення за допомогою ударного ядра. Боєприпас, який вистрілюється, формує ударне ядро, яке має вражати танк у верхню півсферу. Це найбільш незахищена частина будь-якої бронемашини. За тактико-технічними характеристиками забезпечується бронепробиття до 70 см. Але будь-який подібний інтелектуальний боєприпас має такі ж вади. У російському випадку це насамперед доступ до технологічних комплектувальних, які використовуються в цьому боєприпасі. Тому не доводиться говорити про те, що в російській армії можуть бути достатні запаси подібних боєприпасів”, — сказав Рябих.

Крім того, російські ЗМІ стверджують, що їхні військові в Україні почали використовувати плащі-невидимки, які маскують вночі від тепловізорів.

“Цілком можливо, це не настільки дуже складна технологія, але вона складна для ефективного бойового застосування. Подібний засіб може бути ефективним, тому що захищає від виявлення людини за допомогою засобів нічного бачення, і, звісно ж, це може зменшувати летальність. Але для того, щоб забезпечити повноцінний подібний засіб, він має бути технологічним. Тому що можна зробити таку накидку, але в ній буде незручно воювати і тривалий час перебувати, тому що основна технологія — це відведення тепла і забезпечення захисту в інфрачервоному спектрі. А з цим може бути досить погано. І ми бачимо, що, можливо, тими ж пропагандистами використовується подібна реклама для просування виробу одного з російських виробників”, — висловив думку Валерій Рябих.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про шанси нового наступу росіян та яких несподіванок чекати від армії країни-агресорки.

Читайте також на сайті "Коментарі" – стало відомо, хто може стати наступником Путіна: з’явилися імена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини