Головна Новини Світ Росія Що відбувається у Курську та Білгороді. Що повинен зробити Червоний Хрест
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається у Курську та Білгороді. Що повинен зробити Червоний Хрест

Російській повстанці звернулися до Міжнародного Комітету Червоного Хреста із закликом організувати гуманітарну допомогу для жителів Курської та Білгородської області, які постраждали від бездіяльності російської влади

15 березня 2024, 13:02
Поділіться публікацією:

Як повідомили в Російському добровольчому корпусі, губернатори Білгородської та Курської областей В’ячеслав Гладков та Роман Старовойт жодним чином не звернули увагу на заклик російських повстанців організувати евакуацію мирних громадян із небезпечних районів.

Що відбувається у Курську та Білгороді. Що повинен зробити Червоний Хрест

РДК

Саме тому Російський добровольчий корпус закликав Червоний Хрест докласти зусиль та організувати для мешканців, які живуть не території проведення бойових дій, "зелений коридор".

Відомо, що 14 березня російській повстанці повідомили про відкриття гуманітарного коридору, який діяв до 7 ранку 15 березня, щоб мирні громадяни могли залишити небезпечні території.

Як повідомили у легіоні "Свобода Росії", цим коридором змогли скористатися 7600 жителів. Вони порадили тим людям, які залишилися у небезпечних районах, знайти надійні укриття та залишатися в них. Російські повстанці повідомили, що 15 березня операція на території Білгородської та Курської областей зі знищення військових об’єктів буде продовжена.

Окрім того, російські повстанці повідомили про те, що ще раз відкриють гуманітарний коридор для мешканців двох областей. Він буде діяти у ніч з 15 на 16 березня – з 21 години до 7 ранку.

При цьому, як підкреслили в українській розвідці, російська влада перешкоджає евакуації, оскільки хоче використати мирних громадян, як живий щит проти повстанців.

Нагадаємо, добровольці із легіону "Свобода Росії", "Сибірського батальйону" та Російського добровольчого корпусу проводять на територіях Білгородської та Курської областей операцію зі знищення військових об’єктів російських військових, які використовують для того, щоб завдавати удари по території України. Вони неодноразово закликали мирних громадян евакуюватися із небезпечних територій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини