Головна Новини Світ Росія Що відбувається з рублем у РФ – чи допомагають спроби Путіна підтримати його валютними обмеженнями
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з рублем у РФ – чи допомагають спроби Путіна підтримати його валютними обмеженнями

Рубль продовжує падати – валютні обмеження не працюють

16 жовтня 2023, 13:24
Поділіться публікацією:

Сьогодні ранкова сесія на Московській біржі відкрилася черговим обвалом рубля, попри набрання чинності указу президента РФ Володимира Путіна, який зобов'язав експортерів розміщувати не менше 80% валютного виторгу в російських банках, а потім продавати не менше 90% від цього на внутрішньому ринку.

Що відбувається з рублем у РФ – чи допомагають спроби Путіна підтримати його валютними обмеженнями

Рубль. Фото: з відкритих джерел

Рубль показує негативну динаміку до основних валют, незважаючи на сформований за вихідні попит на іноземну валюту, і нафту, що значно подорожчала за підсумками п'ятниці.

На момент відкриття біржі пара долар/рубль котирувалася по 97,44, відповідно рубль втратив 0,2%.

Пара євро/рубль котирувалася по 102,69, разом рубль втратив 0,5%.                                                                   

Читайте також на порталі "Коментарі" — "спецоперація йде за планом" — в Росії рубль вже оновлює рекорди березня 2022 року.

Також видання "Коментарі" повідомляло – тема ефективності санкцій проти Росії заграла новими фарбами після виходу останньої із зернової угоди та висунення низки вимог для розблокування українського морського експорту. Вимог саме в ракурсі ослаблення санкцій. На жаль, країна-агресор навчилася ще й оминати санкції, активно закуповуючи за різними схемами іноземних компонентів для своїх ракет. Згідно з дослідженнями, більшість технологій подвійного призначення імпортуються до РФ з Китаю. А та ж Індія неймовірними темпами скуповує дешево російську нафту. Як зробити санкції ефективнішими? Які ще обмежувальні удари потрібно завдати РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини