Головна Новини Світ Росія Серед американців тема війни дуже непопулярна: як цим користується Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Серед американців тема війни дуже непопулярна: як цим користується Путін

Путін активно експлуатує тему «червоних ліній», щоб впливати на простих американців, а через них і на самого Байдена

28 серпня 2024, 13:37
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден не є яструбом, відзначив політолог Юрій Богданов. При цьому він підкреслив, що у суспільстві в Америці запиту на участь у великій війні немає, більше того, ця тема є дуже непопулярною. Тому, додає експерт, з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну адміністрація США вирішувала дві задачі: допомогти Україні і уникнути прямого зіткнення між Росією та США, що могло призвести до глобальної катастрофи. Цей ризик реальним вважає багато хто в США. І не дарма Трамп і Ко цим лякають виборця, додав Богданов.

Серед американців тема війни дуже непопулярна: як цим користується Путін

Володимир Путін

"Тому Путін і його банда так активно експлуатували теми “червоних ліній”. Це не маніпуляція “страхами” Байдена чи Саллівана. Це вплив на суспільний і елітарний дискурс, яким Байден і Ко керуються.  Цим і пояснюється логіка поступового відсунення “червоних ліній”. Так, це та саме "політика салямі", яка зводить ризики ядерної ескалації і суспільного невдоволення до мінімуму", — говорить політолог.

Втім, за його словам, Україні нема діла до логіки обережності у американських і європейських кабінетах. Тому, додає експерт, у нас апріорі різний рівень толерантності до ескалації з боку росіян.

"Зрештою, вторгнення у Росію ілюстративно демонструє, що Україна готова ігнорувати перестороги США і Європи. І на практиці доводити, що “червоні лінії” не працюють. Бо у нас немає інших варіантів. Саме успіхи ЗСУ на полі бою у наступальних операціях, особливо в умовах обмеженої кількості ресурсів, ключовий фактор, що може змусити США переглянути свою політику", — відзначив Богданов. 

За його словами, з огляду на розвиток подій на фронті і зростання тиску з боку європейських союзників, США ще за поточної адміністрації можуть зняти свої заборони.

"Точніше не так. При всьому тиску з боку опонентів такого рішення серед демократів, істерики трампістів і російських агентів, їм доведеться це зробити. Ну або це доведеться зробити Гарріс, якщо вона переможе", — вважає експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін сподівається, якщо Трамп стане президентом, то змусить ЗСУ вийти із Курської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/6086

Новини