Головна Новини Світ Росія Стало відомо, чому Путін не захищає Курщину, які сподівання покладає на Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Путін не захищає Курщину, які сподівання покладає на Трампа

Путін сподівається, що Трамп, коли стане президентом, змусить ЗСУ вийти із територій Курської області, тому не потрібно зараз за них боротися

28 серпня 2024, 12:57
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатор Володимир Путін не переймається захопленням територій в Курській області, а сконцентрував свої зусилля на Донбасі з однієї причини, відзначив в блозі на Уніан журналіст Андрій Попов. Справа у тому, що Путін думає, що нібито Дональд Трам, коли стане президентом США, допоможе Росії вирішити питання захоплених російських територій.

Стало відомо, чому Путін не захищає Курщину, які сподівання покладає на Трампа

Путін і Трамп

"Вважає, що "Трамп прийде – порядок наведе" і прожене українців з офіційних російських кордонів, а на Донбасі, навпаки, залишить Росії все, що та забажає. Надії на Трампа сприяли тому, що Кремль пішов "ва-банк" і витрачає ресурси так, щоб їх вистачило акурат до зими", — відзначив журналіст.

Він нагадав слова російських пропагандистів і топ-військових чиновників про те, що через два або три місяці "СВО" завершиться "перемогою РФ".

"Вони, схоже, щиро у це вірять. Бо втома від війни, насправді, зростає й у "Немитій". Тому будь-яку точку, на якій у них закінчяться ресурси, вони й оголосять "перемогою". А далі покладаються на американців, щоб вони "заморозили" всі завоювання, як це раніше було з Кримом", — відзначив Попов.

При цьому він підкреслює, що саме така хибна віра робить Кремль передбачуваним, і тому вразливим.

"Курська офензива та інша активність показує, що українці "розкусили" всі ці плани. І створили власну "багатоходівку", мета якої – знесилення РФ. Кремль і без того витрачає людський та технічний ресурс як навіжений – чому б не "допомогти" йому у цьому", — говорить журналіст.

Окрім того, він звернув увагу про те, що спікери Кремля говорять, що Росія все ж готова до переговорів про мир. На його думку, ці заяви спрямовані не на Україну, а на Захід, Китай, Глобальний південь. Саме вони, "за задумом Путіна, примусять "слабкий" Київ до умовного "Мінська-3" на умовах Кремля.

Але суть "пропозиції" у тому, що "Україна не здатна перемогти Росію". А якщо здатна? Курська операція посіяла сумнів у Китаю та інших посередників. Що буде, якщо війна не зупиниться через ті "2-3 місяці", на які Кремль розпланував свої резерви, а продовжиться у 2025 році, на який припадає пік виробництва ВПК вітчизняного та західного на користь ЗСУ та занепад радянських запасів у РФ?"- цікавиться журналіст.

Втім, за його словами, Путін продовжує чіплятися за план, який уже втратив свою актуальність. Хоча журналіст попереджає, що осінь обіцяє бути дуже цікавою, бо стане "другим 2022-м".

"2022 рік теж починався з постійного наступу РФ, а завершився "катастрофою" під Харковом. Все, що потрібно робити ЗСУ — це й далі по всіх напрямках "кусати" РФ, що слабшає", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова МЗС Росії Лавров, назвав умову, за якої Кремль буде готовий до переговорів з Києвом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини