Головна Новини Світ Росія Сергій Лавров назвав цілі Росії у війні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Лавров назвав цілі Росії у війні з Україною

Російський очільник МЗС Сергій Лавров сказав, що цілі Російської Федерації в Україні не є вигадані та визначаються інтересами безпеки їх країни.

18 січня 2023, 12:03 comments5315
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час ранкової пресконференції 18 січня міністр закордонних справ Російської Федерації озвучив цілі, які переслідує Путін у війні в Україні. Лавров заявив, що в Україні не має бути дискримінацій та переслідувань російськомовних громадян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Сергій Лавров назвав цілі Росії у війні з Україною

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров розповів, що цілі, які переслідує Росія "не вигадані та не взятті зі стелі". Політик запевнив, що ці цілі нібито є законними та визначаються інтересами безпеки Російської Федерації.

Під час промови Лавров повторив кремлівські наративи про демілітаризацію України.

"В Україні, як і на будь-якій іншій території, що межує з Російською Федерацією, не має бути військової інфраструктури, яка становить загрозу для Росії", — говорить міністр закордонних справ РФ.

Сергій Лавров знову згадав мовне питання, яке було однією з вигаданих причин для Путіна, щоб почати війну у 2014 році. Як тоді стверджувала кремлівська пропаганда, нібито для захисту російськомовних людей в Україні.

"В Україні не повинно бути дискримінацій та переслідувань, які волею долі стали громадянами України, але хочуть зберегти свою мову, культуру", — заявив Лавров.

Таким чином Росія не змінила своїх раніше озвучених цілей у війні з Україною. На початку вторгнення Володимир Путін заявив, що розпочав війну за для демілітаризації та денацифікації України, проте прямо не повідомив, що означають ці терміни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лавров порівняв дії Заходу з кроками Гітлера та Наполеона.

Також "Коментарі" писали про президента Хорватії, який повторює пропагандистські наративи Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Днепр

18 січня 2023, 14:13

Лавров я тебе по русски из Украины говорю пошел на -хй пидарас обдезлый как моль.


Новини