Головна Новини Світ Росія Шанси Навального: токсиколог розповів, що врятувало жертву замаху від смертельного "Новачка"
commentss НОВИНИ Всі новини

Шанси Навального: токсиколог розповів, що врятувало жертву замаху від смертельного "Новачка"

Колишній президент Американського коледжу медичних токсикологів Чарльз Маккей розповів, що врятувало життя Олексію Навальному

8 вересня 2020, 13:22 comments3858
Поділіться публікацією:

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який вчора вийшов з коми в німецькій клініці "Шаріте", продовжує йти на поправку. Західні експерти, покладаючись на результати аналізів про отруєння Навального смертельною отрутою з групи "Новачок", розповіли, завдяки чому жертві замаху все ж вдалося вижити. Експертів цитує ВВС.

Шанси Навального: токсиколог розповів, що врятувало жертву замаху від смертельного "Новачка"

Своєчасна медична допомога та антидот атропін — ось, завдяки чому Навальний вижив 20 серпня, вважає експерт-токсиколог, колишній президент Американського коледжу медичних токсикологів Чарльз Маккей.

"Постраждалим від контакту з подібними речовинами потрібна підтримка дихання і тиску — судячи з усього, Навальному забезпечили таке лікування дуже швидко, хоча ми не знаємо всіх деталей того, що з ним робили в Омську", — вважає експерт.

Він також зазначає, що політик зміг швидко потрапити в лікарню, завдяки екстреній посадці літака. Крім того, для речовин з групи "Новачок" необхідний антидот — атропін, а він є в наявності в будь-який реанімації або у бригади "швидкої допомоги". Знайти протиотруту для інших бойових агентів буває набагато складніше. Експерт вважає, що атропін якщо й не врятував Навальному життя, то принаймні дозволив протриматися до потрапляння в реанімацію.

Нагадаємо, політикові Олексію Навальному, якого отруїли в Томську речовиною з групи хімічної зброї "Новачок", стало краще. У прес-службі німецької клініки "Шаріте", куди перевезли Навального, заявили, що пацієнт вийшов з коми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини