Головна Новини Світ Росія Шендерович розповів, чому виїхав з Росії та чи відвідає Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Шендерович розповів, чому виїхав з Росії та чи відвідає Україну

Письменник Шендерович поїхав за межі Росії через кримінальну справу

12 січня 2022, 09:53
Поділіться публікацією:

Віктор Шендерович, російський письменник, драматург, сценарист та колумніст журналу The New Times розповів в ефірі "Україна 24", чому покинув територію Росії й що планує робити найближчим часом.

Шендерович розповів, чому виїхав з Росії та чи відвідає Україну

Письменник виїхав із РФ, фото з відкритих джерел

На запитання, коли він зможе повернутися назад, письменник відповів, що нескоро.

зможу повернуться не раніше, ніж правоохоронні органи почнуть ловити Євгена Пригожина, за заявою якого я опинився в бігах. Я його назвав злочинцем і вбивцею в ефірі радіо. У цивільному суді в Петербурзі, який вже завершився, я наполягав на тому, що я лише озвучив його репутацію. Він виявився незадоволеним штрафом в 100 000 рублів. Зараз подана апеляція. Йому хочеться більше грошей взяти з мене за це і він не задовольнився цивільним позовом, подавши заяву про наклеп. Це вже кримінальна справа і я можу у зв'язку з цим опинитися у будь-який момент опинитися за гратами. Тому я вирішив на якийсь час покинути Росію", — наголосив Шендерович.

Щодо планів приїхати в Україну, письменник зазначив, сподівається цього року доїхати до України й відвідає нашу державу із задоволенням. Плани в Віктора Анатолійовича прості — робити те, що і раніше — писати літературні твори, а де він це робитиме фізично, то не дуже і важливо.

Раніше приморський районний суд в справі Пригожина і Шендеровича ухвалив рішення про стягнення 1 млн. рублів з радіо "Ехо Москви". За словами головного редактора Олексія Венедиктова, вони будуть подавати апеляцію та звернуться до Вищої кваліфікаційної колегії суддів. Венедиктов наголосив, що рішення судді вважає неправомочним.

Як повідомляв портал "Коментарі", політолог пояснив чого бояться країни Заходу й що насправді лякає Європу і НАТО. Політолог Ростислав Балабан в ефірі телеканалу "Рада" озвучив прогнози на робочий тиждень, протягом якого мають відбутися переговори між Росією та Заходом з питань безпеки в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини