Головна Новини Світ Росія Шойгу викотив ще одну умову для початку переговорів щодо миру з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Шойгу викотив ще одну умову для початку переговорів щодо миру з Україною

Секретар Ради безпеки РФ Шойгу заявив, що Україна має вивести свої війська з Курської області

10 вересня 2024, 09:33 comments1463
Поділіться публікацією:

Секретар Ради безпеки РФ Сергій Шойгу назвав умову для проведення мирних переговорів з Україною. За його словами, вони стануть можливими лише після того, як Україна виконає одну умову, а саме виведе війська з Курської області.

Шойгу викотив ще одну умову для початку переговорів щодо миру з Україною

Сергій Шойгу

"До тих пір, поки ми їх не викинемо з нашої території, ми, звичайно, жодних переговорів з ними не вестимемо", — сказав Шойгу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що зараз дуже активно обговорюють можливість переговорів між Україною та РФ. При цьому в МЗС країни-агресора заявляли про те, що для початку переговорів Україна має відмовитись від виставлення будь-яких умов. Там зазначали, що переговори слід проводити за фактом. Тепер виходить сама РФ виставляє умови Україні. При цьому відомо, що Україна наголошувала, що готова розпочати переговори з Росії, як тільки вона виведе свої війська із суверенних територій України.

Крім цього, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москві перед початком переговорів із Києвом потрібно зрозуміти, що саме на них обговорюватиметься. За його словами, обговорення українського конфлікту у рамках розміну територіями — це "несерйозно". Він також обурився тим, що жодна з ініціатив мирного врегулювання конфлікту не враховує проблеми забезпечення прав російськомовних жителів.

У той же час американські аналітики наголошують, що публічні заяви Лаврова свідчать про те, що на рівних з Україною Москва, як і раніше, не готова розмовляти і переговори, якщо такі відбудуться не можна назвати сумлінними. Зокрема, Росія повністю відкидає можливість брати участь у переговорах, в основі яких буде формула світу президента України Володимира Зеленського, яка справді ґрунтується на засадах міжнародного права. Кремль називатиме її "ультиматумом", який РФ ніколи не погодиться.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини