Головна Новини Світ Росія Шойгу й Путін зганьбилися статистикою про втрати України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шойгу й Путін зганьбилися статистикою про втрати України

Шойгу й Путін зробили суперечливі заяви цієї осені

16 жовтня 2023, 18:54
Поділіться публікацією:

Очільник Кремля та глава оборонного відомства РФ Сергій Шойгу зганьбилися своїми заявами щодо статистики про втрати України в рамках повномасштабного вторгнення РФ. Путін та міністр оборони зробили суперечливі заяви про знищену техніку ЗСУ цим осіннім сезоном. Але російські цифри зовсім не зійшлися по бронемашинах.

Шойгу й Путін зганьбилися статистикою про втрати України

Шойгу й Путін (фото з відкритих джерел)

12 вересня, Путін під час пленарної сесії Східного економічного форуму заявив, що російські окупанти знищили в боях на Україні 18 тисяч бронемашин різних класів. 

А 16 жовтня Сергій Шойгу, виступаючи на нараді з оперативних питань, яку зібрав Путін, здивував зовсім іншими цифрами.

"Великі втрати в живій силі і техніці. Це сотні танків, понад 1,5 тисячі бронемашин", — заявив очільник головного оборонного відомства Росії. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Кремлі заявили про необхідність негайно припинити вогонь та почати мирні переговори. Президент Росії Володимир Путін здійснив кілька міжнародних дзвінків, зокрема до прем'єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та президента Палестини Махмуда Аббаса. Путін закликав лідерів обох країн почати мирні переговори.

Після телефонних розмов Путіна між лідерами Палестини та Ізраїлю помічник президента РФ Юрій Ушаков озвучив головні тези. Таким чином у Кремлі закликають припинити вогонь. Згідно з офіційною заявою Кремль наполягає почати мирні переговори та використати формулу ООН щодо створення двох держав.

Цікаво, що більшість світових лідерів засудила дії ХАМАСу, який напав на Ізраїль, однак Путін не реагував у перші дні на ситуацію. Перші коментарі Путіна щодо загострення конфлікту на Близькому Сході стосувались заяви про політику США, яка нібито не врахувала потребу палестинців. Путін роками намагався підтримувати міцні зв’язки з Ізраїлем та Палестиною.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини