Головна Новини Світ Росія У Кремлі заявили про необхідність негайно припинити вогонь та почати мирні переговори: до кого звернулись у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заявили про необхідність негайно припинити вогонь та почати мирні переговори: до кого звернулись у Росії

Росія закликала припинити ведення військових дій і наполягає процесу мирних переговорів між Ізраїлем та Палестиною.

16 жовтня 2023, 17:25 comments10673
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін здійснив кілька міжнародних дзвінків, зокрема до прем'єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та президента Палестини Махмуда Аббаса. Путін закликав лідерів обох країн почати мирні переговори. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі заявили про необхідність негайно припинити вогонь та почати мирні переговори: до кого звернулись у Росії

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Після телефонних розмов Путіна між лідерами Палестини та Ізраїлю помічник президента РФ Юрій Ушаков озвучив головні тези. Таким чином у Кремлі закликають припинити вогонь.

"Кремль закликав негайно припинити стрілянину в Ізраїлі та Газі", — повідомив Ушаков та додав, що Росія просить "розпочати процес політичного врегулювання".

Згідно з офіційною заявою Кремль наполягає почати мирні переговори та використати формулу ООН щодо створення двох держав.

Цікаво, що більшість світових лідерів засудила дії ХАМАСу, який напав на Ізраїль, однак Путін не реагував у перші дні на ситуацію. Перші коментарі Путіна щодо загострення конфлікту на Близькому Сході стосувались заяви про політику США, яка нібито не врахувала потребу палестинців. Путін роками намагався підтримувати міцні зв’язки з Ізраїлем та Палестиною. Однак через війну в Україні та заяви Путіна про боротьбу з "нацистами" відносини між Кремлем та Ізраїлем погіршились, особливо це стосується союзу Росії з Іраном, який є прямим ворогом Ізраїлю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль змінив своє рішення щодо військової операції в Секторі Газа.

Також "Коментарі" писали, що в ООН зробили тривожну заяву щодо Сектору Гази: не вистачає мішків для трупів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини