Головна Новини Світ Росія Шукають кращого життя: росіяни масово кинулися в Польщу
commentss НОВИНИ Всі новини

Шукають кращого життя: росіяни масово кинулися в Польщу

27 липня 2022, 22:55
Поділіться публікацією:

 В час російського повномасштабного  військового  вторгнення до  України, антизахідних  пропагандистських заходів  Кремля, в яких наголошують на  "величі" "русского мира" і  зміцнілій,  не дивлячись, на міжнародні санкції економіці, зафіксовано  цікаву  статистику -  чимало російських громадян полишають свою країну  і перебираються до  Польщі.

Шукають кращого життя: росіяни масово кинулися в Польщу

Росіяни їдуть в Польщу (фото з відкритих джерел)

 Про це каже  фахівець Управління у справах іноземців у Польщі (UdSC) Якуб Дудзяк, повідомляє natemat.pl.

Адже ефект від переконань  кремлівської влади російських  громадян, що "все йде за планом", викликає в тих зворотні  дії.  Мешканці РФ поспішають перебратися в іншу державу, що входить до Євросоюзу,  шукаючи  краще життя.

При цьому, кількість заявок про прохання притулку  на польській території від  громадян РФ збільшилось  вдвічі за  місяці великої війни Росії з Україною.

"З 24 лютого по 18 липня 2022 року подали 5,2 тисячі заяв на отримання посвідки на проживання в Польщі", — наголосив  посадовець Управління в справах іноземців в ефірі Radio Zet.

Представник  UdSC уточнив, що порівнюючи з аналогічним періодом минулого року,  тепер   заявок від  росіян було надіслано 2,4 тисячі.

Важливо, що  міжнародного захисту,  дають пояснення на сайті Фонду Ocalenie, просять громадяни, які  таки примушені  були залишити батьківщину з причини  переслідування.

"Є два види захисту: статус біженця і додатковий захист. З отриманням одного з них людина отримує ті ж права, що і при тимчасовому перебуванні — проживання, доступ до ринку праці, право на соціальну допомогу, медичне обслуговування, право на перетин кордону на підставі проїзного документа тощо", — пояснюється в повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Росії жінка підняла на вуха поліцію через Wi-Fi з назвою "Слава Україні".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини