Головна Новини Світ Росія Сі Цзіньпінь обговорив з Путіним спільне майбутнє: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпінь обговорив з Путіним спільне майбутнє: про що говорили

Офіційним приводом для розмови стало привітання Путіна з настанням китайського Нового року

8 лютого 2024, 20:25
Поділіться публікацією:

Очільник  Китаю Сі Цзіньпін і  господар Кремля  Володимир Путін провели перемовини. Вони обговорювали спільне майбутнє держав.

Сі Цзіньпінь обговорив з Путіним спільне майбутнє: про що говорили

Лідер Китаю Сі Цзіньпінь та Володимир Путін(фото з відкритих джерел)

Про це  інформує  BJnews.

Як свідчить версія російської сторони, згадки про Україну все ж були.

Проте, як  повідомляють китайські видання, в переліку  тем розмови Сі Цзіньпіня з Путіним не було України.  Проте пізніше росіяни оприлюднили  свою "більш детальну" версію того, про що говорили очільник держав.

Як стверджує помічник Путіна Юрій  Ушакова,  лідер Китаю  все ж ніби обговорював з господарем  Кремля тему війни в Україні, але це  було дуже  "коротко".

"Ситуацію в Україні обговорювали досить коротко", — повідомив Ушаков.

Сі  сказав, що за минулий рік він двічі  мав зустріч  з Путіним і вони досягнули багатьох важливих консенсусів.

"Цього року виповнюється 75 років від дня встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і Росією. Озираючись на пройдений шлях, ми разом пережили безліч бур. У майбутньому перед китайсько-російськими відносинами відкриваються нові можливості для розвитку. Китай готовий співпрацювати з Росією, щоб продовжувати підтримувати дух взаємної підтримки і дружби поколінь і разом писати нову главу в китайсько-російських відносинах", — говорив китайський очільник.

Далі Сі зробив наголос, що обидві  країни повинні "тісно співпрацювати в стратегічному плані, захищаючи суверенітет, безпеку та інтереси розвитку своїх країн, і рішуче протистояти втручанню зовнішніх сил у їхні внутрішні справи".

"Сторони повинні культивувати нову кінетичну енергію для співпраці між двома країнами, підтримувати стабільність ланцюжка поставок промислової продукції", — продовжив очільник  Китаю.

Ще додав, що Пекін і Москва мають  підтримати Казахстан в проведенні цьогорічного саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС). 

Володимир  Путін, своєю чергою, заявив, що  через "спільні зусиллям" двох держав російсько-китайські відносини досягли "безпрецедентно високого рівня".

Ще господар Кремля підтвердив, що Росія твердо дотримується принципу "одного Китаю", виступає "проти будь-якої небезпечної поведінки, яка провокує Китай у тайванському питанні, і вважає, що будь-які спроби перешкодити мирному об'єднанню Китаю не матимуть успіху".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін раптово змінив свої плани

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини