Головна Новини Світ Росія Скандальний митрополит РПЦ втратив роботу після гей-скандалу з юнаком
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальний митрополит РПЦ втратив роботу після гей-скандалу з юнаком

Митрополит Іларіон неодноразово проводив час з юнаком-прислужником азійського походження у ліжку

25 липня 2024, 21:40
Поділіться публікацією:

Колишнього главу відділу зовнішніх церковних зв'язків Російської Православної Церкви (РПЦ) митрополита Іларіона (Григорія Алфєєва) було відсторонено від посади через звинувачення в сексуальних домаганнях до келійника. Це рішення було ухвалене синодом, повідомляють російські ЗМІ.

Скандальний митрополит РПЦ втратив роботу після гей-скандалу з юнаком

Митрополит РПЦ Іларіон (фото з відкритих джерел)

Митрополит Іларіон раніше очолював Будапештсько-Угорську єпархію, Синодальну біблійно-богословську комісію і комісію Міжсоборної присутності з богослов'я і богословської освіти. Патріархія РПЦ сформувала комісію для вивчення ситуації в єпархії.

Згідно з розслідуванням, два роки тому Іларіона призначили керувати Будапештсько-Угорською єпархією РПЦ. За цей час він отримав угорський паспорт та купив маєток під Будапештом вартістю €4,9 млн. У нього деякий час служив келійником юнак з російсько-японської родини Георгій Сузукі.

Георгій розповів, що спочатку жив у своїй келії та бачився з митрополитом лише у справах, але вже за кілька тижнів Іларіон запропонував йому переїхати до кімнати своєї квартири для допомоги по господарству, на що хлопець погодився.

За словами Георгія, під час поїздки на дачу у Франції він захворів і кілька днів пролежав з високою температурою. Тоді й відбувся перший фізичний контакт з митрополитом. Після цього вони все частіше стали проводити час у ліжку разом.

Митрополит Іларіон назвав звинувачення у сексуальних домаганнях безпідставними та обіцяв подати судовий позов про наклеп. За кілька днів до рішення синоду з сайту парафії, де служив Іларіон, зникли всі згадки про келійника, який звинувачував митрополита в домаганнях.

Публічно Іларіон неодноразово схвалював російський закон про заборону "ЛГБТ-пропаганди" та заявляв, що людину можна "повернути" до традиційної у розумінні церкви орієнтації. Попри це, версія юнака здалася деяким коментаторам досить переконливою.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що патріарх РПЦ Кирило побажав Путіну після "інавгурації"

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини