Головна Новини Світ Росія У РФ більше немає президента: що патріарх РПЦ Кирило побажав Путіну після "інавгурації"
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ більше немає президента: що патріарх РПЦ Кирило побажав Путіну після "інавгурації"

Патріарх Кирило побажав Путіну правити до смерті

7 травня 2024, 16:47 comments7493
Поділіться публікацією:

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило під час молебню після церемонії так званої інавгурації Володимира Путіна побажав, щоби той правил РФ "до кінця століття". При цьому на початку промови глава РПЦ чи то обмовився, чи то й справді звернувся до Путіна, як до царя "ваша високість", забувши, що в Росії є посада президента. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє телеканал "Дощ".

У РФ більше немає президента: що патріарх РПЦ Кирило побажав Путіну після "інавгурації"

Путін та Кирило. Фото: з відкритих джерел

"Щоб кінець століття і означав кінець вашого перебування при владі", — процитувало видання.

"Зазвичай патріарх називає Путіна "ваше превосходительство". Після цього Кирило заявив, що глава держави має ухвалювати "долоносні та грізні рішення" і навів приклад Олександра Невського, який "не шкодував ворогів" і "прославився як святий", — зазначили журналісти.

Як заявив патріарх, у Путіна зараз є все, щоб "довго та успішно здійснювати велике служіння батьківщині".

Раніше Міністерство закордонних справ України заявило, що не має підстав для визнання Володимира Путіна як демократично обраного та легітимного президента Російської Федерації.

"Таким чином російська влада намагається створити для всього світу та своїх громадян ілюзію законності майже довічного перебування при владі людини, яка перетворила РФ на державу-агресора, а правлячий режим – на диктатуру", — йдеться в офіційній заяві.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі 7 травня відбулася чергова путінська "інаугурація", яку відвідали делегації шести із 27 країн ЄС. Включаючи французького посла, що викликало, м'яко кажучи, викликало подив у декого в Україні. У своїй "інавгураційній" промові Путін обіцяв росіянам, що вони "разом переможуть", а також стверджував, що РФ нібито не відмовляється від діалогу із Заходом. Які основні висновки можна зробити за підсумками цього шоу? Що важливо зрозуміти Україні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрей

7 травня 2024, 21:10

Путін здохни !!!


Новини