Головна Новини Світ Росія Скільки росіян підтримують вбивства і захоплення українських міст: нове соцопитування після Курської операції
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки росіян підтримують вбивства і захоплення українських міст: нове соцопитування після Курської операції

Число прихильників мирних переговорів серед росіян знизилося порівняно з минулим місяцем.

1 вересня 2024, 20:25 comments3333
Поділіться публікацією:

 Рівень підтримки військових дій Росії проти України залишається високим серед населення РФ. Згідно з опитуванням "Левада-центру", проведеним з 22 по 28 серпня, 78% росіян підтримують продовження війни проти України, попри нещодавні події в Курській області.

Скільки росіян підтримують вбивства і захоплення українських міст: нове соцопитування після Курської операції

Більшість росіян підтримують війну в Україні (фото з відкритих джерел)

Опитування показує, що атака українських сил на Курську область викликала занепокоєння у 91% опитаних, хоча шок від цих подій уже знизився. Серед росіян, які не підтримують війну, частка склала 17%.

Що цікаво, 50% респондентів вважають, що необхідно переходити до мирних переговорів. Основним аргументом прихильників переговорів є велика кількість жертв та загибель людей (48%). Прихильники продовження війни (42%) вважають за необхідне завершити "почате".

Окрім того, значна частина росіян тривожиться через можливість нової хвилі мобілізації. У серпні таких людей було 46%, що значно більше, ніж у лютому цього року (34%). Водночас 57% не очікують другої хвилі мобілізації, а 60% взагалі не бачать у ній необхідності.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Курська операція обвалила рейтинг ПутінаРейтинг схвалення і довіри до Володимира Путіна у Росії рекордно обвалився через Курську операцію ЗСУ, свідчать результати опитування держслужби ВЦВГД. Зазначається, що такого сильного тижневого падіння соцслужба не фіксувала за весь час російського вторгнення в Україну. 

Результати опитування показали, що рейтинг схвалення дій російського диктатора з 12 до 18 серпня впав на 3,5% порівняно з попереднім тижнем та досяг 73,6%.  Рівень довіри до Володимира Путіна за цей же період знизився на 2,6% — до 78,2%.  Настільки різкого падіння показників не було з початку війни РФ проти України.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини