Головна Новини Світ Росія Скільки росіян повірило у "правду" Путіна щодо причетність України до теракту у "Крокусі": нове опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки росіян повірило у "правду" Путіна щодо причетність України до теракту у "Крокусі": нове опитування

Більшість росіян повірили у брехню Путіна про причетність України до теракту у "Крокусі" і назвали його "найнадійнішим" джерелом інформації про атаку.

31 березня 2024, 22:15 comments1566
Поділіться публікацією:

В Кремлі використали  теракт у Crocus City Hall у Підмосков'ї, як  пропагандистський  інструмент  проти України і багато  росіян в це повірили.

Скільки росіян повірило у "правду" Путіна щодо причетність України до теракту у "Крокусі": нове опитування

Теракт в Крокусі (фото з відкритих джерел)

Про це говорить статистика  англо-українського соціологічного проєкту OpenMinds, інформує Financial Times.

"Опитування, проведене невдовзі після нападу, показало, що більшість росіян вважають, що за ним стоїть Київ, хоча, враховуючи, що президент Володимир Путін пригнічує інакодумство, як і раніше, важко визначити, наскільки щире зростання антиукраїнських настроїв у Росії", —  повідомляє  FT .

Як показало опитування,  більше  50% росіян вірять, що  Україна ніби причетна до теракту у концертній залі Crocus City Hall.

  • 27%  російських громадян РФ думають, що теракт влаштували бойовики ІДІЛ.
  • 6% росіян звинувачують в теракті "колективний Захід" — США, Велику Британію та НАТО.

Скільки росіян повірило у ”правду” Путіна щодо причетність України до теракту у ”Крокусі”: нове опитування - фото 2

 Цікаво, що за інформацією  OpenMinds,  більше  75% росіян, які взяли участь в опитуванні, вважають Путіна "найнадійнішим" джерелом інформації про атаку.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те перед якою дилемою опинився Путін через історію з "українським слідом". Російський диктатор Володимир Путін та інші високопосадовці висловлюють непослідовну позицію щодо наративу про те, що Україна нібито здійснила теракт у ТЦ "Крокус Сіті Холл". Це свідчить про те, що Кремль ще не виробив шаблонної лінії для обговорення інциденту через шок, який зазнала російська еліта після його наслідків.

Аналітики зазначають, що російські політики намагаються підтримувати послідовну риторичну лінію щодо нападу на ТЦ, оскільки до кінця не зрозуміли, як узгодити свої інформаційні операції з реальністю провалів розвідки та правоохоронних органів. Зазначається, що Путін та його чиновники не повністю згуртувалися навколо фейкового наративу про участь України в теракті, відповідальність за який взяла на себе "Ісламська держава".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини