Головна Новини Світ Росія Скільки росіян призовного віку готові йти на війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки росіян призовного віку готові йти на війну в Україні

У Росії більшість чоловіків призовного віку не підтримують мобілізацію, яка може відправити їх на війну в Україну.

1 травня 2024, 09:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Росії збільшилась частка населення, яка не підтримує мобілізаційні процеси у РФ. Зокрема, 84% росіян призовного віку висловилась проти масової мобілізації для війни в Україні. Про це заявив доктор соціологічних наук та керівник Інститут конфліктології та аналізу Росії (ІКАР) Олександр Шульга.

Скільки росіян призовного віку готові йти на війну в Україні

Мобілізація в Росії. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Еспресо" доктор соціологічних наук Олександр Шульга розповів, що їх інститут досліджував настрої російського суспільства, зокрема чоловіків призовного віку щодо мобілізації в країні. За його словами, настрої росіян "дуже чіткі" та мають тенденцію до "посилення неприйняття другої можливої хвилі мобілізації".

"На початку 2023 року, 60% росіян були проти можливої другої хвилі мобілізації. Серед чоловіків віком від 18 до 30 років, 71% росіян були проти другої хвилі мобілізації. А на початок 2024 року проти цього 74% серед всього населення РФ, і 84% серед потенційних мобілізантів. Тобто зараз 84% цих росіян проти масової мобілізації", — повідомив Шульга.

Таким чином 16% росіян призовного віку підтримують мобілізацію та свою участь на війні в Україні.

Як пояснює керівник ІКАР, Кремль має балансувати між "трьома великими китами", які засновані на економіці, веденні війни та балансу між соціальною та політичною стабільністю у суспільстві.

"Зрозуміло, що за таких умов їм не виходить дотримуватись рівноваги, тому приходиться чимось жертвувати. Наразі росіяни намагаються балансувати економічними стимулами. Йдеться по величезну кількість доплат під час підписання контракту", — наголошує Олександр Шульга.

Однак, за його словами, цей баланс неможливо постійно тримати, адже інтенсивна выйна в Украъны приводить до великих втрат серед росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія активно збільшила видачу віз громадянам двох країн.

Також "Коментарі" писали про польських фермерів, які скаржаться на новий закон про мобілізацію в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини