Головна Новини Світ Росія Соціологи дізналися найважливішу подію для росіян у серпні
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи дізналися найважливішу подію для росіян у серпні

Не всі росіяни повірили у смерть Євгена Пригожина

1 вересня 2023, 17:02 comments3234
Поділіться публікацією:

Ліквідація ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина стала найважливішою подією для жителів Росії у серпні. От тільки серед одурманених російською пропагандою росіян далеко не всі повірили в смерть Пригожина, вважаючи авіакатастрофу інсценуванням. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування незалежного "Левада-центру".

Соціологи дізналися найважливішу подію для росіян у серпні

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Найбільш згадуваною подією місяця стала смерть Пригожина (32% згадок), на другій позиції за згадуваністю – війна проти України, що продовжується (у серпні — 9% згадок, у липні -15%). Окрім цього, респонденти називали саміт БРІКС (6%), атаки України на територію Росії (5%), погодні катаклізми (4%), зростання курсу долара, процентної ставки та цін (3%).

Ось що стосується авіакатастрофи, в якій загинув ватажок "вагнерівців", то думки росіян розділилися. Більшість громадян РФ, а саме 26%, вважають, що авіакатастрофа літака Пригожина – це трагічна випадковість. 20% впевнені, що авіакатастрофа – це справа рук Кремля, таким чином Путін та його оточення помстилися Пригожину за спробу заколоту. Є й 16% росіян, які вважають, що Пригожин живий, а авіакатастрофа – це лише інсценування. 14% вважають, що за терактом стоять іноземні спецслужби.

Також висловилися росіяни щодо підтримки Пригожина. У серпні відсоток прихильників Пригожина зріс із 34% до 39%. Частка тих, хто не схвалює його діяльність, практично не змінилася (39% та 37% відповідно).

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі продовжують вдавати, що не винні у знищенні 23 серпня над Тверською областю літака з лідерами ПВК "Вагнер", включаючи Євгена Пригожина. Тим часом у США прозоро натякають, що саме Путін стояв за усуненням людини, яка дозволила собі бунтувати проти його режиму. І в результаті нібито похованого 29 серпня у Санкт-Петербурзі на Порохівському цвинтарі. Втім, не виключається й версія, що Пригожин живий і готує помсту, а в авіааварії загинув його двійник. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію із внутрішньоросійськими розбірками, через тиждень після усунення верхівки вагнерівців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини