Головна Новини Світ Росія Союзник України другий тиждень фіксує підвищену активність авіації РФ у Балтійському регіоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник України другий тиждень фіксує підвищену активність авіації РФ у Балтійському регіоні

У Балтійському морі тривають великі військові навчання BALTOPS'24

17 червня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

 Міністерство оборони Литви вже другий тиждень поспіль фіксує зростання активності російської авіації в Балтійському регіоні, що пов'язують із проведенням військових навчань НАТО. Про це повідомляє  LRT.

Союзник України другий тиждень фіксує підвищену активність авіації РФ у Балтійському регіоні

Російська авіація (фото з відкритих джерел)

 "Активність російських літаків у регіоні може бути пов'язана з міжнародними навчаннями BALTOPS, "Залізний вовк 2024-1", які наразі відбуваються в Балтійському регіоні", — повідомили в Міноборони Литви.

Згідно з даними відомства, протягом минулого тижня винищувачі НАТО, що здійснюють місію повітряної поліції в країнах Балтії, здійснили 11 вильотів для ідентифікації та супроводу російських літаків, які порушували правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Було виявлено і супроводжено сім тактичних бомбардувальників Су-24, п'ять винищувачів Су-27, чотири винищувачі Су-30, два винищувачі-бомбардувальники Су-34, чотири літаки-розвідники Іл-20, два літаки-розвідники та аерокартографи Ан-30, а також один пасажирський літак Іл-96.

Більшість цих літаків летіли без планів польотів, з вимкненими радіолокаційними передавачами і без радіозв'язку з Регіональним центром управління польотами.

Крім того, більшість із цих літаків злітали з Калінінградської області і здійснювали посадку в тому ж місці, у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Також повідомляється, що позаминулого тижня повітряна поліція НАТО в Литві здійснила 11 вильотів для ідентифікації та супроводу російських літаків, що летіли в міжнародному повітряному просторі.

Як зазначається, зазвичай на тиждень фіксуються лише поодинокі такі випадки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що країни Балтії на саміті НАТО виставлять вимогу до союзників

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини