Головна Новини Світ Росія Справа не лише в ОРДЛО: Путін виставив ультиматум Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа не лише в ОРДЛО: Путін виставив ультиматум Україні

Російський президент вимагає, щоб Україна виконала конкретні речі – тоді можна буде говорити про зниження градусу ескалації

23 лютого 2022, 07:17 comments1408
Поділіться публікацією:

Для того, щоб можна було говорити про врегулювання спірних моментів з Україною від Києва, потрібно дві основні речі, а саме – визнання анексії Криму та відмова від перспектив членства в НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це президент Росії Володимир Путін заявив під час прес-конференції.

Справа не лише в ОРДЛО: Путін виставив ультиматум Україні

Володимир Путін. Фото: сайт Кремля

Володимир Путін зазначив, що ці ключові вимоги до України він особисто вже неодноразово обговорював з європейськими та американськими партнерами. Перша вимога до всіх і, зокрема, до України стосується того, щоб Київ визнав "волевиявлення людей у Криму та Севастополі". Фактично Путін вимагає від України відмовитися від територіальних претензій щодо анексії Криму.

Путін заявив, що він вважає "референдум" під дулами автоматів у Криму таким самим референдумом, який пройшов у Косово.

Другою вимогою, за словами президента Росії, є вимога, щоб Україна знову закріпила у Конституції нейтральний статус, відмовившись від курсу членства в НАТО.

Російський президент зазначив, що є ще третя вимога до України – це повна демілітаризація. Фактично йдеться про роззброєння та повну капітуляцію України.

Щодо питання Донбасу, то, на думку Володимира Путіна, він уже втратив актуальність, оскільки Україна відмовилася виконувати Мінські угоди і Росії довелося визнати "незалежність" квазіреспублік "ДНР" та "ЛНР". Путін вважає, що питання Донбасу наразі вирішене остаточно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент РФ Володимир Путін прокоментував ідею про те, щоб відновити Росію у межах Російської імперії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

светлана

23 лютого 2022, 08:04

он абсолютно прав, дай Бог ему и России сил


Новини