Головна Новини Світ Росія Справжня російська опозиція зробила жорстку заяву і звернулася до світу із закликом
commentss НОВИНИ Всі новини

Справжня російська опозиція зробила жорстку заяву і звернулася до світу із закликом

У мережі оприлюднили спільну заяву з'їзду народних депутатів та Ліги Вільних Націй щодо нелегітимності влади Російської Федерації. У ній росіяни закликають світ не визнавати легітимність Володимира Путіна

20 березня 2024, 19:06 comments4747
Поділіться публікацією:

Як зазначено в заяві, 15-17 березня 2024 року в Росії відбувся електоральний захід, який чинний режим намагався подати росіянам та світовому суспільству як "вибори". Насправді всі стали свідками чергової злочинної дії, яка кваліфікується як узурпація влади.

Справжня російська опозиція зробила жорстку заяву і звернулася до світу із закликом

Володимир Путін

У заяві наголошується, що за час свого існування путінський режим скоїв численні злочини проти громадян Росії та інших держав, у тому числі ліквідував базові права та свободи російських громадян, знищив конституційні інститути влади, заборонив діяльність національних, республіканських та регіональних партій, розв'язав криваві війни проти народів Чеченської республіки Ічкерії, Грузії, України, інших країн, послідовно знищував ідентичність, культуру, мови та самоврядування народів, що населяють територію Російської Федерації. З 2014 року путінський режим проводить злочинні "референдуми" та "вибори" на окупованих українських територіях.

"Електоральний захід 15-17 березня 2024 року є грубим порушенням міжнародних виборчих стандартів. Відсутність вільного висування опозиційних кандидатів, неможливість проведення ними передвиборчих кампаній, жорстокі репресії проти активістів та організацій громадянського суспільства, знищення інституту незалежних спостерігачів роблять так звані "вибори" цинічною імітацією демократичного процесу"
, — сказано у заяві.

У заяві наголошується, що організація та проведення путінським режимом електорального заходу, агітація за нього, а також активна участь у ньому є злочинами. Голосування на псевдовиборах також є співучастью у цьому злочині, сприянням путінізму в його заявах про те, що "голосування" відображає волю більшості.

"З'їзд народних депутатів та Ліга Вільних Націй закликають уряди, парламенти, міжнародні організації не піддаватися обману Кремля, запровадити санкції проти організаторів та учасників псевдовиборів, домагатися демонтажу імперського центру та забезпечення всім громадянам, що населяють Російську Федерацію, права голосу, а всім народам – можливості для їх самовизначення",
— сказано у заяві.

Також делегати з'їзду звернулися до парламентів та урядів країн світу із закликом не визнавати Путіна президентом Російської Федерації, не визнавати Державну думу парламентом, визнати путінський режим та всі його інститути нелегітимними, а Путіна – узурпатором влади та самопроголошеним диктатором.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путіну на виборах намалювали перемогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини