Головна Новини Світ Росія США опублікували факти російської дезінформації про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

США опублікували факти російської дезінформації про Україну

Російська пропаганда має мету переконати Захід у тому, що Україна – агресор

21 січня 2022, 11:55
Поділіться публікацією:

Кілька російських військових і розвідувальних структур ведуть інформаційне протистояння проти України та виставляють її як агресора у російсько-українських відносинах. Про це повідомляють у пресслужбі Держдепартаменту США.

США опублікували факти російської дезінформації про Україну

США назвали факти дезінформації, фото з відкритих джерел

Метою дезінформації є переконання західних країн у тому, що поведінка України може спровокувати глобальний конфлікт і пропаганда у російському суспільстві необхідності військових дій в Україні.

У матеріалі наводять "приклади російської брехні про нинішню кризу та її причини" та правдиві факти.

1. Неправда: Україна й українські урядовці є агресором у російсько-українських відносинах

Факти: Україна – жертва агресивних дій РФ. Росія вторглася в Україну у 2014 році, окупувала Крим, контролює збройні сили на Донбасі, а зараз зібрала понад 100 тисяч військових на кордоні з Україною, а президент Путін погрожує "відповідними військово-технічними" заходами, якщо його вимоги не будуть виконані.

2. Неправда: Захід штовхає Україну до конфлікту.

Факти: Москва спровокувала нинішню кризу, розмістивши понад 100 тисяч військовослужбовців біля кордону України. Росія звинувачує інших у своїй агресії, але на Москві лежить відповідальність за припинення цієї кризи шляхом деескалації та дипломатії.

3. Неправда: Розгортання Росією бойових сил є просто переміщенням військ на власній території.

Факти: Розгортання понад 100 тисяч російських військових і зосередження наступальної зброї біля кордонів країни, у яку Росія раніше вторглася і досі займає місцями, не є простою ротацією військ. Це явна, поновлена ​​російська загроза суверенітету та територіальній цілісності України. Нарощування військ поєднується з активними заходами з дезінформації для створення приводу та обґрунтування причин подальшого російського вторгнення.

4. Неправда: Сполучені Штати спланували атаки із застосуванням хімічної зброї на Донбасі.

Факти: Сполучені Штати та Росія є сторонами Конвенції про заборону хімічної зброї. Відповідно до своїх зобов’язань за цією міжнародною угодою Сполучені Штати не застосовують хімічну зброю. Проте за останні роки російський уряд двічі використовував хімічну зброю для нападу та спроби вбивства супротивників, у тому числі на чужій території.

5. Неправда: Росія захищає етнічних росіян в Україні.

Факти: Немає правдивих повідомлень про те, що український уряд загрожує етнічним росіянам чи російськомовним. Однак є перевірені повідомлення про те, що в окупованому Росією Криму та на Донбасі українці стикаються з придушенням своєї культури та національної ідентичності та живуть у середовищі жорстоких репресій і страху.

6. Неправда: НАТО влаштовувала змови проти Росії після закінчення холодної війни, оточила Росію силами, порушила нібито обіцянки не розширюватися та загрожувала безпеці Росії перспективою членства України в Альянсі.

Факти: НАТО є оборонним союзом, метою якого є захист своїх держав-членів. НАТО не оточує Росію – сухопутний кордон Росії становить трохи понад 20 тисяч кілометрів. НАТО ніколи не обіцяло не приймати нових членів. Розширення НАТО не спрямоване проти Росії.

7. Неправда: Захід уникає дипломатії та відразу грозиться санкціями.

Факти: Сполучені Штати та партнери ведуть інтенсивну дипломатію для вирішення цієї кризи, у тому числі безпосередньо з російським урядом. Президент Байден двічі розмовляв із президентом Путіним. Американські офіційні особи здійснили десятки зустрічей і телефонних розмов з російськими та європейськими колегами для мирного вирішення цієї ситуації. 

Як повідомляв портал "Коментарі", Макрон заговорив про переозброєння Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Харя Кришны

21 січня 2022, 12:30

А теперь приведите такую же методичку от России - и будем сравнивать.


Новини