Головна Новини Світ Франція Макрон заговорив про переозброєння Європи: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон заговорив про переозброєння Європи: що відомо

Країни-члени Європи повинні визначитися, як себе захищатимуть на фоні загрози з боку Росії

20 січня 2022, 13:43
Поділіться публікацією:

Макрон заговорив про переозброєння Європи: що відомо

Європі потрібно визначитися з оборонною стратегією, фото з відкритих джерел

Еммануель Макрон, президент Франції, заявив, що безпека континенту вимагає стратегічного переозброєння Європи. Про це пише The Wall Street Journal.

19 січня Макрон у промові закликав політичних лідерів європейських країн визначитися з власним курсом щодо оборони Європи.

"Безпека нашого континенту вимагає стратегічного переозброєння Європи для миру та рівноваги, особливо коли йдеться про діалог із Росією. Ми повинні побудувати новий порядок безпеки та стабільності між європейцями, а потім поділитися ним із нашими союзниками у рамках НАТО", – заявив Макрон під час сесії Європейського парламенту.

За його словами, країнам Євросоюзу слід протягом найближчих тижнів розробити пропозиції щодо цього порядку та проконсультуватися з цього питання з НАТО. У статті наголошують, що Макрон давно висловлювався за створення власного оборонного потенціалу ЄС. Однак інші країни Європи "були раді дозволити США взяти на себе провідну роль у стримуванні російської агресії на східному фланзі блоку".

Дипломати від Євросоюзу так і не дійшли до консенсусу щодо висунення вимог від ЄС до Росії. З іншого боку, Кремль ігнорував заклики Парижа та Берліна щодо відновлення перемовин у "нормандському форматі" про ситуацію довкола України. Європейські чиновники вважають, що Росія зацікавлена лише у прямих переговорах із Вашингтоном.

Польща, Литва, Естонія й інші країни-члени Євросоюзу переконані, що будуть більш ефективними перемовини між НАТО і Росією, ніж у спробах вести переговори з РФ від імені ЄС під керівництвом Франції.

Наразі в Європі відбувається переформатування політичних сил, адже у 2021 році відбулися вибори у Німеччині, Чехії й там змінилися уряди, а у Франції, Італії й Угорщині очікують на проведення виборів у 2022.

Як повідомляв портал, Чехія заявила, що підтримає Україну. Також ми писали, що у Швеції готуються до гіршого та провели передислокацію сил швидкого реагування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини