Головна Новини Світ Росія Стало відомо, чи підтримує Путін ідею ведення переговорів через посередників
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи підтримує Путін ідею ведення переговорів через посередників

Кремлівський диктатор відкинув ідею Зеленського вести переговори з Україною через посередників

4 липня 2024, 18:33
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатор Володимир Путін розкритикував ідею президента Володимира Зеленського вести переговори між Україно та Росією щодо миру через посередників.

Стало відомо, чи підтримує Путін ідею ведення переговорів через посередників

Володимир Путін

"Остаточно завершити конфлікт за допомогою посередників і тільки через них мені видається малоймовірним. Насамперед тому, що навряд чи посередник буде наділений повноваженнями підписувати остаточні документи. І більше того — навіть не те щоб підписувати остаточні документи, а привести до підписання навіть остаточного документа", — заявив він.

Водночас кремлівський диктатор Путін підкреслив, що саме посередництво в переговорах, як це було навесні 2022 року з Туреччиною, він вітає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський заявив, що Україна та Росія могли б поговорити про мир через посередників, за прикладом укладання зернової угоди. Тоді Україна та Росія вели переговори не між собою на пряму, а через Туреччину та ООН. Тоді було укладено дві угоди – між Україною, ООН і Туреччиною та між Росією, ООН і Туреччиною. Угода діяла близько року, поки Росія не почала її порушувати, потім висувати нові неприйнятні умови. Все завершилося тим, що РФ заявила про те, що виходить із цієї угоди.

При цьому в Україні ідею із посередництвом вважають життєздатною. Зокрема, політологи навіть обговорюють, хто міг би стати таким посередником. Говорилося про те, що посередником має бути країна, яка є авторитетною для України та РФ. Серед ймовірних посередників називали ОАЕ, Саудівську Аравію, Китай і навіть Угорщину.

Окрім того, кремлівський диктатор заявив про те, що РФ вважає, що укласти мир з РФ можна за лекалами стамбульських домовленостей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини