Головна Новини Світ Росія Стало відомо, чому Китай та США не хочуть розвалу Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Китай та США не хочуть розвалу Росії

Сполучені Штати та Китай не допустять розвалу Росії, про це в інтерв'ю Главреду сказав військовий експерт Олег Жданов. За його словами, їм не потрібно, щоб ситуація у цій країні вийшла з-під контролю

12 березня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Як вважає Олег Жданов, ні Китай, ні Сполучені Штати не зацікавлені у тому, щоб Росія розвалилася. На його думку, обидві держави побоюються, що ситуація на території РФ може стати неконтрольованою. Саме тому, додає Жданов, Україні наївно сподіватися, що Росія розвалиться і це допоможе вистояти у війні з нею.

Стало відомо, чому Китай та США не хочуть розвалу Росії

США і Китаю не вигідний розвал Росії

Більше того, каже Жданов, Китаю та США вигідна диктатура Володимира Путіна, оскільки він може зберегти цілісність держави та не допустить громадянської війни на такій величезній території. Над-державам не потрібен хаос у Росії і в результаті незрозуміла ситуація з ядерною зброєю, коли незрозуміло, кому вона в результаті може дістатись.

У зв'язку із цим, додав експерт, ні Вашингтон, ні Пекін не допустять, щоб у Росії стався розвал держави. Обом країнам потрібна керована Росія, навіть якщо вона перетвориться на концтабір, адже в цьому випадку там буде все під контролем і навіть не йтиметься про якийсь плюралізм думок.

При цьому, каже Жданов, США та союзники допомагатимуть Україні у війні з РФ, даватимуть, наприклад, зброю, але тільки для того, щоб послабити Російську Федерацію і врешті-решт піти з нею на переговори, але з сильнішою позицією.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про те, чи може Китай розпочати війну з Україною на боці РФ. На думку експертів, на даний момент Пекін намагається грати роль миротворця, при цьому просуваючи російський порядок денний, наприклад, про те, що війну в Україні потрібно заморозити. Проте аналітики не виключають, що надалі Китай може відкрито вступити у війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 березня 2024, 12:30

Так, вони краще пожертвують гнилим не здатним до самостійного життя малоправославним яке розікрало Україну у мотлох. Незважаючи на вереск з точки зору Світу - це справедливо. Гнійник просто вирізають і на Землі настане спокій, а якщо ізраїльських терористів виріжуть взагалі рай.


Новини