Головна Новини Світ Росія Стало відомо, чому насправді Китай та Індія приймають участь у саміті БРІКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому насправді Китай та Індія приймають участь у саміті БРІКС

Китай та Індія невипадково приймають участь у саміті БРІКС, бо мають свої меркантильні інтереси

сьогодні, 10:59
Поділіться публікацією:

БРІКС сьогодні — це виключно декларвтивна структура, в ній нема економіки і в ній неможлива спільна єдина глобальна політика в силу протиріч в цілях країн-учасниць, вважає політолог Вадим Денисенко.

Стало відомо, чому насправді Китай та Індія приймають участь у саміті БРІКС

Саміт БРІКС

Експерт підкреслює, що головне питання цього саміту — розмови про створення фінансового інструменту альтернативного долару на базі національних валют.

Втім, каже Денисенко, це можливо лише в тому випадку, якщо Китай буде перетворювати себе на глобального фінансового гравця, альтернативного долару. На це Росія в принципі вплинути не може, адже 80-85% валютних розрахунків РФ — це юань, додав він.

"Щодо України, то Китай і далі просуватиме свій мирний план, очікуючи переговорів з США. Власне, час проведення самого саміту — за два тижні до виборів в США, не передбачає якихось рішень по Україні", — додав Денисенко.

Окрім того, він вважає, що прем’єр Нарендра Моді поїхав на саміт БРІКС, бо Індії потрібна дешева нафта і коридор Північ -Південь, який зараз має серйозні проблеми, повʼязані з ускладненням ситуації загострення протистоянні Іран-Ізраіль.

Денисенко вважає, що Індія грає в перспективу плюс 20 років і хоче перетворитися в глобального гравця в середині 21 століття. І дешева російська нафта — один з елементів цієї стратегії.

"Україна в цій грі особливої ролі для індусів не має", — додав експерт.

Денисенко припустив, що єдиним досягненням саміту БРІКС для РФ буде те, що кремлівський диктатор Володимир Путін продемонструє, що він не в ізоляції.

"Ніяких інших рішень там не буде. І головне, БРІКС не має жодних шансів на те, щоб зараз перетворитися на політичний чи воєнно-політичний союз", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому на саміт БРІКС в Казань поїхав генсек ООН Антоніу Гуттеріш.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини