Головна Новини Світ Росія Стало відомо, чому РФ рада навіть тим іранським ракетам, які не просила
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому РФ рада навіть тим іранським ракетам, які не просила

Росія погодилася на іранський аналог ракет С-300 тому, що у неї зі своїми запасами могли виникнути проблеми

9 вересня 2024, 17:44
Поділіться публікацією:

Насправді іранська балістична ракета Fath-360 є засобом ураження ближнього радіусу дії. Але що найцікавіше, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, характеристиками і навіть розмірами, довжина 4 метри/діаметр 30 см, більше нагадує симбіоз між реактивними снарядами і зенітними керованими ракетами типу 5В55. Іншими словами, Fath-360 — це аналог ЗРК С-300, але спочатку призначена для ударів по поверхні, а не переналаштована на поверхню система ППО.

Стало відомо, чому РФ рада навіть тим іранським ракетам, які не просила

Іран і РФ

"З цього можна зробити висновок, що якщо Росія і отримає Fath-360, то застосовуватиме ці ракети, як і С-300, тобто для терору ближньої, прикордонної зони, зокрема, Сумської та Харківської областей з ударами по обласних центрах", – каже Коваленко.

На його думку, такий вибір засобу ураження Росією може говорити як мінімум про два моменти.

Перший, зазначає експерт, у Ірану є широка номенклатура балістичних ракет з більшою дальністю ураження і куди більш потужною бойовою частиною, але Росії могла бути надана модифікація, що представляє собою урізаний у можливостях варіант С-300, призначений виключно для терору, а не вирішення деяких, навіть тактичного рівня, завдань.

"Тобто Росії з якоїсь причини в Тегерані поки що не дають зелене світло на доступ до Fateh-110, Zolfaghar і Dezful? Чекають на момент, коли вона буде готова віддати за ці ракети набагато більше, ніж вони того варті", — зазначив експерт.

Другий, каже Коваленко, не зрозуміло, що заважає Росії продовжувати завдавати ударів по прикордонній зоні України зенітними керованими ракетами від тих самих ЗРК С-300, але натомість Москва закуповує у Тегерана спрощений варіант даних засобів ураження.

"З цього можна зробити дуже обережний висновок, що із запасами ЗУР до С-300 у російських окупантів на третій рік повномасштабної війни ситуація ускладнилася настільки, що доводиться докуповувати, не розраховуючи на темпи власного виробництва", — зазначив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Кремль отримав від Ірану не ті ракети, які хотів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини